• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.05.2023

10:40

GDE JE ZAPELO?! Otac prve žrtve "zemunskog klana" ogorčen radom suda

Vesti

GDE JE ZAPELO?! Otac prve žrtve "zemunskog klana" ogorčen radom suda

Podeli vest

"Zemunski klan" je svoju prvu otmicu izvršio pre 26 godina kada je, 22. avgusta 1997. godine, otet Novak Stevanić (22) koji je bio prisiljen da kaže gde njegov otac drži dragocenosti, a otmičari su tada iz sefa odneli 4 i po kilograma zlata i dijamanata, 4 pištolja i 100.000 maraka.

Nesrećni mladić je zbog stravično maltretiranja koje je preživeo kasnije izvršio samoubistvo.

Suđenje za prvu otmicu "zemunskog klana" poečlo je u Višem sudu u Beogradu počelo je još 2018. godine, ali ni posle dvadesetak održanih ročišta presuda nije ni na vidiku.

Kako za Informer kaže Zoran Stevanić, otac nesrećnog Nenada, jedina presuda koja je izrečena je ona da on mora da plati 50.000 dinara zato što je negodovao odlukama sudije, ali mu nije jasno kako je moguće da onda nije kažnjen Ljubiša Buha Čume koji je svedok u ovom procesu koji se ne pojavljuje na suđenju, a ni policija ga nije privela iako je to naloženo. 

Foto: Zoran Sinko

Zoran Stevanić- sina su mi ubili, a mene sud kažnjava

- Pet godina traje suđenje i ne vidim da će biti u skorije vreme završeno, a mene je sud zbog navodnog narušavanja reda u sudnici kaznio sa 50.000 dinara. Tu kaznu ja platiti neću. Ići ću u zatvor na 50 dana. Sina sam izgubio, a suđenje traje već pet godina. Održano je dvadesetak ročišta i nema presude. Zašto? Samo pitam. Zašto? Kako je moguće da Čume ne dolazi na suđenje, i nikom ništa. Dejan Milenković Bagzi je svedočio i ispričao kako je Dušan Spasojević Šiptar Čumetu dao dva zlatna lanca, a kako je on dobio zlatni sat i kameru, koje je inače predao u UBPOK, ali su oni u međuvremenu nestali. Kada sam sudiju pitao šta se desilo sa kameorm i satom, odmah sam kažnjen - kaže Stevanić.

Inače za slučaj prve omice "zemunskog klana" sudi se bivšim policajcima Milanu Radukiću i Saši Đajiću, kao i pripadnicima "zemunskog klana" Nikoli Bajiću i Goranu Ristiću. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija