• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.05.2023

09:46

UHAPŠEN SUDIJA VIŠEG SUDA U NIŠU! Pod sumnjom za korupciju smešten iza rešetaka

printscreen

Vesti

UHAPŠEN SUDIJA VIŠEG SUDA U NIŠU! Pod sumnjom za korupciju smešten iza rešetaka

Podeli vest

VSS je u odnosu na ovog sudiju doneo odluku o ukidanju imuniteta

Po nalogu JTOK u zajednickoj akciji pripadniika SBPOK i BiA danas je lišen slobode sudija Višeg suda u Nišu I.B. zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od 1.januara 2014.do 1.novembra 2019.godine u vreme dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru,izvršio krivično delo  zloupotreba službenog položaja na taj način što je prekoracio granice svog službenog ovlašćenja.

Reč je 12 krivičnih predmeta gde je zahtevao od radnika računovodstva Vičeg suda u Zaječaru da mu predaju novac iz sudskog depozita koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima sa obrazloženjem da novac preuzima iz razloga veštačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet, a potom preuzeti novac nije uputio na večtačenje niti ga je vratio licima od kojih je privremeno oduzet, već ga je zadržao za sebe, na koji način je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 34.755 evra i 126.540 dinara.

VSS je u odnosu na ovog sudiju doneo odluku o ukidanju imuniteta.Osumnjicenom I.B.je odredjeno zadrzavanje u trajanju od 48 sati nakon cega ce uz krivicnu projavu biti spriveden javnom tuziocu za organizivani kriminal.,saopstilo Javno tuzilastvo za organizovani kriminal


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija