• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

31.05.2023

15:34 >> 16:34

SASLUŠANI PSIHOLOG I PEDAGOG IZ RIBNIKARA: Stručnjaci iz škole dali izjavu u policiji o ponašanju dečaka ubice

ATAIMAGES

Vesti

SASLUŠANI PSIHOLOG I PEDAGOG IZ RIBNIKARA: Stručnjaci iz škole dali izjavu u policiji o ponašanju dečaka ubice

Podeli vest

Psiholog i pedagog u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, u kojoj je 3. maja trinaestogodišnji Kosta K. ubio devetoro svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja, saslušani su danas u policiji

Oni su pozvani da objasne da li se dečak pre masakra ponašao neuobičajeno, kao i da li je bilo problema sa njim u školi.

- Školski psiholog i pedagog saslušani su u sklopu predkrivičnog postupka, koji je pokrenut protiv majke dečaka, kako bi se proverilo da li u njenom ponašanju prema sinu ima elemenata zanemarivanja i zapuštanja maloletnog deteta. Oni su izjave dali u policiji i, kada budu preduzete i ostale radnje koje su naložene, izveštaj će biti dostavljen tužilaštvu - potvrdio je sagovornik iz istrage.

Podsetimo, izjavu su ranije dale Kostina majka Miljana K. i dadilja koja ga je čuvala od jedanaestog meseca života do pre nekoliko godina. Više tužilaštvo u Beogradu preuzelo je ovaj predmet, pošto je u njihovoj nadležnosti već postupak protiv oca masovnog ubice iz osnovne škole.

Vladimir K. je, podsetimo, uhapšen istog dana kada se dogodio jezivi masakr u centru Beograda i on je i dalje u pritvoru. Sumnjiči se za teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom da je Kosta u zločinu koristio njegovo oružje.

Ministarstvo prosvete završilo je ranije vanredni isnpekcijski nadzor u školi i predalo predlog za razrešenje direktorke škole, kao i sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji su suspendovani do okončanja tog postupka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17