• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

31.05.2023

17:57 >> 17:59

OD ČOPORA PASA JEDVA ŽIVU GLAVU IZVUKLA, DEČAKA UJELI ZA NOGU! Podivljali psi terorišu meštane Kamenice, MOGU OPET DA NAPADNU!

D.K., Pixabay

Vesti

OD ČOPORA PASA JEDVA ŽIVU GLAVU IZVUKLA, DEČAKA UJELI ZA NOGU! Podivljali psi terorišu meštane Kamenice, MOGU OPET DA NAPADNU!

Podeli vest

Zorica P. iz sela Kamenica kraj Niša nikada neće zaboraviti sinoćašnji povratak od komšinice koja živi na svega pedesetak metara od njene kuće, pošto je na ulici napao, oborio i izujedao čopor pasa.

Napad se dogodio u samom centru sela, u blizini prodavnice i seskog Zadružnog doma, ali u trenucima kada na ulici nije bilo drugih ljudi. Samohrana majka zadobila je rane obe natkolenice, leve šake, desnog lakta, butina i više ogrebotina po telu.

Prema rečima Zorice P. psi su je napali bez ikakvog povoda.

- Vraćala sam se od komšinice oko 21.50 časova i samo što sam izašla iz njenog dvorišta i prešla ulicu, iz neograđenog dvorišta Zadružnog doma je istčao čopor od pet pasa, a četiri su me napala. Pokušala sam da pobegnem, da uđem u obližnje komšijsko dvorište, ali su skočili na mene i oborili me. Na svu sreću komšinica Mirjana je čula da neko traži pomoć. Izašla je iz kuće i oterala ih, inače bi sigurno mnogo više bila povređena - rekla je Zorica.

Foto: D.K.

Mesto napada

Prema njenim rečima, psi koji su je napali su psi koji lutaju selom i koje pojedini meštani hrane ili se hrane iz kontejnera.

- Gradske službe ih odvoze, kastriraju i vraćaju na obližnji Kamenički vis ili na izletište Dabilo, međutim, oni se spuštaju u potrazi za hranom. Ovo je mislim peti slučaj za dva meseca, a u zadnje dve nedelje treći slučaj. Desetak minuta pre nego što su mene napali, napali su i četrnaestogodišnjeg dečaka iz sela, koji se sakrio u napuštenoj ruševni Zadružnog doma. Kada su moja ćerka i komšinica pozvale Hitnu pomoć izašao je odatle i tražio je i on pomoć, pa su nas zajedno odvezli. Njemu je povređena noga. Morali su da ga ušiju jer su dublje rane -kaže Zorica.

Prema njenim rečima, nakon sinoćašnjeg zbrinjavanja u Hitnoj pomoći i pregleda u Univerzitetskog kliničkom centru, danas je išla na previjanje, a moraće da ide i u petak.

- Lekar mi je prepisao antibiotik, zaštitne inekcije i lekove za smirenje. Morala sam i da otvorim bolovanje, nisam mogla da odem na posao - kazala je Zorica.

Foto: D.K.

Problemi sa psima nisu od juče: Dragan Rinčić

Stanovnik Kamenice Dragan Rinčić istakao je da meštani dosta dugo imaju problem sa psima.

- To nisu rasni psi, mešanci su koje jedan čovek iz sela hrani, ali negira da su njegovi. Zapravo su stalno kod njega i idu svuda sa njim. Imamo par slučajeva, skoro su ženu ujeli u ulici, sinoć Zoricu i jednog dečka. Zvali smo policiju i komunalnu policiju, ali niko ništa nije preduzeo. Ne znamo kome da se više žalimo Ta četiri psa terorišu celo selo. Sinoć su napali i policajce koji su izašli na teren - rekao je Rinčić.

Stanovnici Kamenice kazali su da i nakon sinoćašnjih napada psi šetaju selom i mogu svakog časa ponovo mogu da napadnu. Ističu da nemaju ništa protiv pasa, naprotiv, skoro svako od njih čuva po jednog, ali  samtraju da agresivnim psima nije mesto na ulici već u nekom prihvatilištu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija