• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

01.06.2023

10:40

RAKIJU I VISKI ZAKOPAVALI U DVORIŠTU ZATVORA! Policajci kopali zemlju da pronađu štek

Printscreen Jutjub

Vesti

RAKIJU I VISKI ZAKOPAVALI U DVORIŠTU ZATVORA! Policajci kopali zemlju da pronađu štek

Podeli vest

Viski i rakiju, dvadesetak flaša, zajedno sa nekoliko mobilnih telefona, pronašli su policajci u zatvoru "Spuž" u Crnoj Gori nakon što su dobili informacije da se alkohol prodaje iza rešetaka.

Vijesti saznaju da su flaše viskija i loze bile zakopane u zemlji, u delu gde je kotlarnica. Navodno, alkohol, telefoni i druga nedozvoljena sredstva odatle su “rasturana” širom zatvora.

Menadžment Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) o ishodu pretresa obavestio je Upravu policije, koja, kako je rečeno, započela istragu.

Informaciju da su kućice i pomoćni objekti Poluotvorenog odeljenja Kazneno-popravnog doma, tzv. ekonomija, jedan od kanala kroz koji se iza spuških bedema ubacuju nedozvoljene stvari, menadžment UIKS-a dobio je još krajem prošle godine.

Foto: Uprava Carina

 

Tada su i pretreseni kotlara i prostor oko nje, a zatvorskim stražarima podršku su tada pružali pripadnici Protivterorističke jedinice.

Sagovornik iz UIKS-a objašnjava da su tada, na osnovu operativnih informacija, otvarali dovode u kotlarnici, pretresali cevi, krov, konstrukciju ispod krova... Pretres nije urodio plodom.

Međutim, istraga je ubrzo "dala rezultate".

“Produbili smo operativne informacije i doneli odluku da se prekopa zemlja oko kotlarnice. U šteku smo pronašli dvadesetak flaša viskija i drugog alkoholnog pića, nekoliko mobilnih telefona, ali i više praznih, ispijenih flaša žestokih pića. Dvojica osuđenika, koja su boravila u tom delu premeštena su u zatvoreni deo, a “Istragom će utvrditi sve činjenice”, pa i da li ima eventualne odgovornosti naših službenika”, saopštila je tamošnja Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija