• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/24sedam

01.06.2023

13:17

BIVŠI PRIPADNIK JSO OSUĐEN NA 15 GODINA ROBIJE! Prijatelj Arkanovog telohranitelja ubio dilera heroina!

Vesti

BIVŠI PRIPADNIK JSO OSUĐEN NA 15 GODINA ROBIJE! Prijatelj Arkanovog telohranitelja ubio dilera heroina!

Podeli vest

Pljevljak Radovan Laketić (37), jedan od glavnih dilera heroina u Beogradu, ubijen je na današnji dan pre tačno pet godina ispred zgrade u kojoj je živeo u beogradskom naselju Veljko Vlahović na Voždovcu.

Telo žrtve pronašli su prolaznici ujutru oko 11 časova, a pretpostavljalo se da je ubijen bar 10 sati ranije, tokom noći. Nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Predrag Dangubić (49) pravosnažno je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Pljevljaka.

Zločin se dogodio u jedan sat posle ponoći 1. juna 2018. godine na parkingu, gde je bivši pripadnik "crvenih beretki" sačekao žrtvu. Kad je Pljevljak parkirao vozilo i izašao iz njega, pričajući mobilnim telefonom, ubica mu je prišao s leđa i ispalio u njega osam hitaca iz pištolja. Dangubić je uhapšen mesec i po dana kasnije.

Šest meseci pre nego što je ubijen, Laketić je izašao iz zatvora, gde je odležao desetogodišnju kaznu na koju je 2010. osuđen zbog posedovanja skoro 21 kilogram heroina izuzetne čistoće, čije je vrednost procenjena na oko pola miliona evra.

On je do 2013. godine bio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a posle toga je kao crnogorski državljanin prebačen u tu državu, gde je odslužio kaznu do kraja.

Operativni podaci pokazali su da Laketić nije radio s većim narko-dilerima, već sam. Ranije je sumnjičen da je jedan od najvećih trgovaca heroinom, ali nikada nije pronađena veza između njega i većih bosova u tom poslu.

Ubijeni Laketić poznavao se sa Veljkom Belivukom, ali i sa pokojnim Aleksandrom Stankovićem, poznatijim kao Sale Mutavi. Prijateljima je pričao da se sa Stankovićem i Belivukom poznaje još iz perioda pre nego što je uhapšen zbog šverca heroina u Beogradu.

Bio je navodno blizak i jednoj navijačkoj grupi, a radio je i kao obezbeđenje u poznatim diskotekama.

Predrag Dangubić, s druge strane, bio je blizak prijatelj nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, Zvonka Mateovića, sa kojim je redovno viđan u društvu. Prisustvovao je čak i suđenjima za trostruko ubistvo u "Interkontinentalu" u kojem su, osim Arkana, likvidirani i Milenko Mandić i Dragan Garić.

Dangubić je nekada bio aktivni pripadnik MUP Srbije, zaposlen u JSO. U "crvenim beretkama" je bio od 1997. do 2003. godine, kada je Jedinica rasformirana. Kasnije je konkurisao i za Protivterorističku jedinicu, ali nije primljen, jer nije prošao bezbednosnu proveru.

U momentu kad je ubijen Laketić, Dangubić je slovio za visokopozicioniranog člana jedne ozbiljne kriminalne grupe, a pretpostavljalo se da je motiv ubistva Laketića sukob oko prodaje droge. Bio je i suvlasnik jednog kafića u Beogradu.

Rođeni brat Zvonka Mateovića izrešetan greškom

Foto: Printscreen youtube

Posle ubistva Arkana, usledila serija likvidacija

Zvonko Mateović, da podsetimo, saslušavan je tokom postupka za ubistvo u "Interkontinentalu" kao ključni svedok trostrukog ubistva. On je u sudnici prepoznao Dobrosava Gavrića, koga je ranio prilikom pucnjave, kao ubicu Ražnatovića, Mandića i Garića.

Njegov rođeni brat Dalibor Mateović ubijen je 2004. u Beogradu u Sremskoj ulici u Beogradu, a bivši Arkanov telohranitelj izjavio je tokom postupka koji se vodio protiv pripadnika "crvenih beretki" Željka Simeunovića za tu likvidaciju da je njegov brat izrešetan umesto njega, zbog velike sličnosti. Tek potom usledila je serija likvidacija...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija