• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

01.06.2023

13:37

SASLUŠAN I VLASNIK AUTOMOBILA KOJI JE NAKON ZLOČINA UKRAO UROŠ BLAŽIĆ: "Ušao je tiho u dvorište i samo sam čuo verglanje motora"

MUP Srbije

Vesti

SASLUŠAN I VLASNIK AUTOMOBILA KOJI JE NAKON ZLOČINA UKRAO UROŠ BLAŽIĆ: "Ušao je tiho u dvorište i samo sam čuo verglanje motora"

Podeli vest

Jovan M., vlasnik automobila koji je masovni ubica Uroš Blažić ukrao iz njegovog dvorišta, kako bi se prevezao do Malog Požarevca, saslušan je danas u tužilaštvu.

- Bio sam u sobi i čuo verglanje auta, a potom da je neko "isterao" auto iz garaže. Izašao sam iz kuće i video da auta nema u garaži. Mislio sam možda je otac uzeo auto ili drugar neki, da mu je trebao mu je auto, ali se nije javio. Mi smo na selu, jedni kod drugih uvek možemo da uđemo i uzmemo šta nam kad treba, i kad se ne javimo. Okrenuo sam nekoliko brojeva, svi kažu da auto nije kod njih. Krenuli smo s drugim autom po selu do svih drugara da proverimo i u međuvremenu smo čuli da je neko pobio ljude po Duboni i Malom Orašju. Moja kuća je u Šepšinu - rekao je Marković.

Kako je Informer već pisao, pre Jovana M., u tužilaštvu u Smederevu saslušan je taksista Dragoslav A. (58), koga je Uroš Blažić (21) oteo i držao kao taoce nakon masakra u Mladenovcu.

Vozač taksija je do detalja opisao kako je Blažić uleteo u njegov automobil i uz pretnje mu naredio da ga odveze do Vinjišta u Kragujevcu, gde je i uhapšen.

- Saslušanje je trajalo više od sat i po vremena. Do detalja je ispričao sve što mu se desilo kobne noći, kada je u njegov "ford" upao pomahnitali Blažić. Nakon saslušanja, on nije želeo da priča sa novinarima jer je u strahu od porodice osumnjičenog Blažića - navodi izvor Informera iz istrage.

Podsetimo, Blažić je nakon krvavog pira koji je počinio u selima oko Mladenovca, na naplatnoj rampi kod Malog Požarevca uleteo u taksi vozilo u kojem se nalazila devojka koja ga je slagala da je trudna, kako bi je poštedeo. 

Foto: Informer

Uroš Blažić i puška iz koje je počinio zločin

Hrabri taksista, uspeo je da ubedi Blažića da pusti devojku, nakon čega ga je odvezao u Vinjište kod Kragujevca, gde je masovni ubica i uhapšen.

Podsetimo, Blažić je započeo pokolj 4. maja uveče u Malom Orašju, ubivši bez ikakvog povoda Marka Mitrovića (18), zatim Lazara Milovanovića (20) i njegovog rođaka Aleksandra M. (17), kao i Nemanju Stevanovića (21) i malog Nikolu M. (15).

Još šestoro mladih je teško ranio. Zatim je u Duboni ranio četvoricu muškaraca koji su popravljali kapiju, a onda je 500 metara dalje, u školskom dvorištu, likvidirao Dalibora Todorovića (25), kao i policajca Milana Panića (22) i njegovu sestru Kristinu (19).

Usledila je dramatična potera za Blažićem, u kojoj je učestvovalo više od 600 policajaca, i on je narednog jutra uhapšen u kući svog dede po majci u Vinjištu kod Kragujevca. Zanimljivo je da je prilikom hapšenja bukvalno cvileo i molio specijalce da ga ne biju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija