• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.06.2023

17:36

POTPUNO PIJAN USMRTIO DVOJE NA PUTU! Vozač ubica osuđen na osam godina zatvora!

printscreen

Vesti

POTPUNO PIJAN USMRTIO DVOJE NA PUTU! Vozač ubica osuđen na osam godina zatvora!

Podeli vest

Dragoljub Šević (51) iz Novog Sada osuđen je pred Višim sudom u Valjevu na osam godina zatvora zbog toga što je 2. oktobra 2021. godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću u Brankovini, u kojoj su poginuli Milan Đurđević (36) iz sela Blizonje i Milica Antonić (59) iz sela Gornja Bukovica.

Tokom postupka je utvrđeno da je Šević, u stanju bitno smanjene uračunjivosti, vozio "pasat" brzinom od 107,6 kilometara na sat na mestu gde je dozvoljena brzina do 60 kilometara, da je prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno udario u "opel astru" u kojoj su se nalazili pokojni.

Optuženi je tom prilikom i sam zadobio teške telesne povrede. Analizom je utvrđeno da je Šević u trenutku nesreće imao 2,6 promila alkohola u krvi, odnosno, da je bio u stanju potpune alkoholisanosti.

Obrazlažući presudu, sudija Dragan Obradović je naglasio da je u poslednje vreme ovo bila jedna od najtežih saobraćajnih nesreća na području Valjeva:

- Udes je posledica nasilničke vožnje Ševića, koji je bio potpuno pijan i nije poštovao ograničenje brzine, pa je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu traku. Tako je izazvao nesreću u kojoj je dvoje ljudi poginulo, a on jedva preživeo. Iako je tužilac tražio da se osudi na devet godina zatvora, ovo je najteža kazna izrečena za ovo krivično delo u valjevskom kraju u poslednje vreme.

Osim zatvorske kazne, Ševiću je izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina po pravosnažnosti presude. Takođe je u obavezi da plati troškove krivičnog postupka u iznosu od 420.000 dinara.

Izricanju presude prisustvovali su članovi porodica poginulih, ali ne i osuđeni Šević koji se branio sa slobode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 10 meseci

Ubio dvoje nevinih, mortus pijan i dobio samo 8 godina?! Pa nije ni čudo što iz godine u godinu imamo porast automobilskih ubistava od strane pijanih vozača! Sve se više približavamo situaciji da se tužilaštvo i sudstvo resetuju od nule sa otkazima po nekom "lex spetijalis"-u sa ponovnim zapošljavanjem novih lica od portira do predsednika Ustavnog suda!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17