• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.06.2023

08:30

NASTAVLJA SE ISTRAGA POZADINE MASAKRA NA VRAČARU: Sestra najmlađeg masovnog ubice na svetu otkriva da li se njegovo ponašanje ipak promenilo

Informer/printscreen

Vesti

NASTAVLJA SE ISTRAGA POZADINE MASAKRA NA VRAČARU: Sestra najmlađeg masovnog ubice na svetu otkriva da li se njegovo ponašanje ipak promenilo

Podeli vest

Policija je po nalogu tužilaštva za četiri nedelje od nezapamćenog zločina koji je izvršio Kosta K. (13) kada je 3. maja ubio devet učenika i radnika obezbeđenja OŠ " Vladislav Ribnikar", na Vračaru, saslušala njegov oca Vladimira, majku Miljanu, dadilju koja se o njemu brinula, psihologa i pedagoga škole, a sada bi trebalo da bude saslušana i njegova mlađa sestra.

Kostina mlađa sestra koja takođe pohađa školu OŠ " Vladislav Ribnikar" mogla bi da otkrije neke nove detalje o njegovom ponašanju, jer je dan pre masakra sve vreme bila sa njim.

Naime kako je Kostina majka Miljana izjavila sa saslušanju prošle nedelje, on i njegova mlađa sestra su dan pre masovnog ubistva skoro ceo dan proveli zajedno kod babe i dede. Upravo ova činjenica bi mogla da pomogne istražiteljima da utvrde da li je Kosta ipak imao promenu u ponašanju.

Svi svedoci koji su do sada saslušani izjavili da se on ponašao normalno i da nije bilo nikakve promene ponašanja. Majka je izjavila da je jedino kada ga je tog 3. maja probudila za školu on bio "malo usporen".

Foto: informer/printscreen

Zbog starijeg brata izopštena

Da li je Kosta ipak bio sa nekim u svađi mogla bi da otkrije njegova sestra. Istražitelji veruju da postoji, mala ali ipak realna mogućnost da joj je se u nekom trenutku poverio i rekao joj nešto što bi moglo da baci novo svetlo i otkrije zašto je kobnog dana naoružan sa dva pištolja i sa četiri Molotovljeva koktela u rancu ušao u školu i ubio prvo radnika obezbeđenja i devet učenika, a ranio nastavnicu istorije i još pet đaka. 

Inače sestra najmlađeg masovnog ubice biće saslušana u prisustvu majke ili psihologa iz Centra za socijalni rad. Devojčica je i sama žrtva svog brata, jer je zbog zločina koji je on počinio faktički izopštena.

Podsetimo pored Koste koji je uhapšen i smešten u Kliniku za neurologiju i neuropsihijatriju za decu i omladinu gde se trenutno veštači, uhapšen je i otac Vladimir. Takođe pod istragom je i majka Miljana jer tužilaštvo proverava da li je zapuštala i zlostavljala Kostu.

Devojčica je ostala i bez svih drugara, a zbog bezbednosti i ona i majka su izmeštene iz stana i trenutno su na nepoznatoj lokaciji, gde ih čuva policija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija