• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.06.2023

14:01

MULJALI SA DIPLOMAMA! Uhapšeni prosvetari iz Novog Pazara

Vesti

MULJALI SA DIPLOMAMA! Uhapšeni prosvetari iz Novog Pazara

Podeli vest

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa BIA, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su malverzacijama omogućile dobijanje diploma Srednje škole "Nikola Tesla" u Novom Pazaru.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem policija je uhapsila J. A. (37) odgovorno lice „Centra za obrazovanje i stručno osposobljavanje" DOO Jagodina, B. D. (49) odgovorno lice Srednje škole "Nikola Tesla" iz Novog Pazara, kao i A. D. (52) faktički odgovorno lice navedene škole.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, uhapšen je I. S. (71), odgovorno lice Srednje škole "Nikola Tesla" iz Novog Pazara, dok se S. A. (40), M. A. (37), A. Đ. (38) i S. P. (31) terete za krivično delo falsifikovanje isprave, a za isto krivično delo krivična prijava u redovnom postupku biće podneta i protiv dve žene.

Kako se sumnja, J. A. je u toku 2021. i 2022. godine, korišćenjem svog dugogodišnjeg poslovnog i prijateljskog odnosa, osumnjičenima B. D. i A. D. dala obećanje upisa novih učenika u Srednju školu "Nikola Tesla" iz Novog Pazara, da oni posreduju kod I. S. da učenici S. A., M. A., A. Đ., S. P., kao i dve ženske osobe starosti 55 i 27 godina, bez ispunjavanja uslova propisanih zakonom, steknu diplomu srednje stručne spreme, obrazovnog profila medicinska sestra - tehničar i medicinska sestra - vaspitač.

I. S. je, kako se sumnja, po nalogu B. D. i A. D. svojim potpisom overavao kao istinite zapisnike o polaganju ispita, svedočanstva i diplome za navedene učenike, iako je znao da oni ne ispunjavaju uslove propisane zakonom, na koji način im je pribavio korist u vidu sticanja diplome srednje stručne spreme.

S. A., M. A., A. Đ.,S.P., kao i još dve osobe starosti 55 i 27 godina su, kako se sumnja, tako nabavljene diplome imali nameru da upotrebe, iako su znali da ih nisu stekli na zakonit način.

Osumnjičenima J. A., B. D., A. D. i I. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će S. A., M. A., A. Đ. i S. P., uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ljuba

pre 10 meseci

Malo i u Beogradu neka pregledaju ko je muvao u prošlosti sa diplomama na ekonomskom fakultetu da su osobe koje nisu mogle da završe ni srednju školu sad se hvale kako su završili ekonomski fakultet. strašno šta se radilo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija