• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stojadinović

03.06.2023

07:30

POMAHNITALI UROŠ BEŽEĆI NATERAO TAKSISTU DA GA VOZI PUNIH ŠEST SATI! Na saslušanju D. A. (65)  ispričao sve o paklu kroz koji je prošao!

MUP Srbije, Zoran Sinko

Vesti

POMAHNITALI UROŠ BEŽEĆI NATERAO TAKSISTU DA GA VOZI PUNIH ŠEST SATI! Na saslušanju D. A. (65) ispričao sve o paklu kroz koji je prošao!

Podeli vest

Taksista D. A. (65) iz Smedereva, kog je Uroš Blažić oteo 4. maja kasno uveče posle jezivog masakra u selima kod Mladenovca, vozio je masovnog ubicu punih šest sati po sporednim seoskim putevima kako bi izbegavali policijske patrole i blokade.

Tek oko 5.30 narednog jutra Blažić je izašao iz taksija u Vinjištu, nakon čega je taksista pozvao policiju i dva sata kasnije zločinac je uhapšen. 

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu taksista je skoro sat i po pričao šta je sve preživeo te noći dok je vozio zločinca. Iako je od traumatičnog susreta sa Urošem prošlo skoro mesec dana, taksista je i dalje uznemiren jer strahuje od osvete Blažićevih rođaka, pošto je pomogao u njegovom hapšenju.

Sporednim ulazom izbegao novinare

Taksista ni pre, a ni posle saslušanja nije želeo da razgovara sa novinarima i čak je tražio, što mu je i omogućeno, da iz zgrade tužilaštva izađe na sporedan izlaz.

Njegov iskaz nije se mnogo razlikovao od onoga što je dan ranije ispričala 19-godišnja J. A., koju je taksista vozio kad mu je kobne noći, oko 23.30, kod naplatne rampe Mali Požarevac u auto uleteo pomahnitali Blažić i naredio mu da vozi, preteći bombom. I taksista i devojka videli su da Uroš ima dve bombe, ali u tom trenutku nisu znali da je ovaj samo sat ranije pobio osmoro mladih ljudi.

Foto: MUP Srbije

Hapšenje Uroša Blažića

Duže od dva sata su se vozili sporednim putevima do sela Bogdanovica kod Uba, gde je J. A. izašla iz vozila. Ona je usput slagala Uroša da je trudna kako bi se ovaj sažalio na nju i poštedeo joj život. Taksista i Uroš su se zatim naredna četiri sata vozili po seoskim putevima prema Kragujevcu, sve dok nisu stigli do Vinjišta, gde je masovni ubica izašao iz vozila.

Smogao snage da odmah pozove policiju

Uprkos preživljenoj traumi i strahu, taksista je smogao snage i hrabrosti da odmah pozove policiju. Ekipe specijalaca MUP odmah su se uputile u to selo, pa je Uroš lociran i uhapšen u kući svog ujaka.

Prema nezvaničnim saznanjima, do  sada je tokom istrage saslušano 20 svedoka, a za sledeću sedmicu planirano je da još sedmoro njih da iskaz u tužilaštvu.  

Osim Uroša, uhapšeni su i njegovi otac i ujak jer je u njihovim kućama nađen arsenal nelegalnog oružja i svi su trenutno u pritvoru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija