• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/novosti

03.06.2023

10:42

BOLNE REČI STRICA UBIJENE MALE PETRE! Ubica da nikada ne izađe iz zatvora, ali zašto je majka na slobodi

Facebook

Vesti

BOLNE REČI STRICA UBIJENE MALE PETRE! Ubica da nikada ne izađe iz zatvora, ali zašto je majka na slobodi

Podeli vest

Miloš Nikolić (25), koji je 21. februara u Zaječaru nasmrt pretukao pastorku Petru (2), samo zato što je nesrećna devojčica plakala bio je uračunljiv u vreme jezivog zločina, i biće osuđen, ali stric ubijene devojčice je ogorčen činjenicom da je majka Jelena na slobodi i pita se zašto je to tako.

Ljubinko Vladulović, devojčicin stric, kaže da se nada da će ubica dobiti ono što zaslužuje, ali da to nikada neće vratiti Petru.

- Nadam se da on do kraja života neće izaći iz zatvora. Ono što je meni i mom bratancu Nemanji, Petrinom tati, nije jasno i mnogo teško je kada majka, ako tako mogu da je nazovem, Jelena, dođe ovde kod nas i ponaša se najnormalnije kao da se ništa nije desilo. Dođe da vidi ovu drugu decu... a oni, deca ko deca... šta će. Ona se šeta ovde po selu kao da se ništa nije desilo. Nas zanima šta će biti sa njom, hoće li ona biti kažnjena i kako, jer je sve to gledala i ćutala. Eto to nam nije jasno, zašto šeta sobodno - kaže stric.

Foto: Z.A.

Očuh iz pakla je ubio majka mirno gledala

Podsetimo Petrina majka Jelena Todorovska je puštena iz pritvora, a stic je tom odlukom suda šokiran.

Ništa nam nije jasno... Kako da je puste, a po nama je ona učestvovala u ubistvu. Ona je saučesnik, pa na Petrinom telu su otkrivene i stare povrede, znači, sve je znala, a ćutala.  Ceo komšiluk se čudi - kaže Petrin stric.

Ljubinko se prisetio da je kobnog dana Jelena došla da ostavi stariju decu, Dunju i Dušana, a otišla sa malom Petrom.

- Trebalo je da vrati decu oko 5, a dovela ih je u 2. Možda i bolje, ko zna šta bi bilo... Vraćala ih je i gledala u nas i smejala se kao da je drogirana i odvezla malu u kolicima. Tu noć je taj Miloš ubio Petru - kaže Ljubinko Vladulović.

Podsetimo tokom, uviđaja u kući u kojoj je Miloš ubio dete pronađeni su tragovi krvi na zidu, podu i nameštaju, kao i pramenovi Petrine kose, njena pocepana garderoba... To sve ukazuje da je očuh iz pakla tokom jezive torture nesrećno dete udarao o pod, o zid, šutirao je, pesničio, vukao za kosu...
Kada je devojčica dovedena u zaječarsku bolnicu, lekari su punih sat vremena pokušavali da je ožive, ali bezuspešno.

Foto: Facebook

Marko i Jelena

- Odmah je naložena obdukcija, koja je pokazala da joj je prilikom batinjanja razbijena glava i pocepana jetra, što je dovelo do smrti. Jedan od udaraca u glavu bio je presudan za smrtni ishod - kazao je tada izvor iz istrage.

Da sve bude još strašnije, Miloš je tukao malu Petru naočigled njene majke Jelene, koja nije ni pokušala da spasi dete od monstruma. Ona je uhapšena odmah nakon što joj je ćerkica ubijena, bila je u pritvoru narednih 30 dana, a onda je puštena da se u daljem postupku brani sa slobode.

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru tereti je za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje deteta, za šta joj preti do tri godine zatvora. U međuvremenu, tokom istrage su saslušani svedoci, i očekuje se da joj uskoro počne suđenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija