• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/24sedam

04.06.2023

23:04

ČUVENA PESMA EKV POSVEĆENA KOMANDANTU JSO?! Milan Mladenović napisao "Tatoo" za druga i komšu Legiju!

informer.rs

Vesti

ČUVENA PESMA EKV POSVEĆENA KOMANDANTU JSO?! Milan Mladenović napisao "Tatoo" za druga i komšu Legiju!

Podeli vest

Veoma mali broj ljudi zna da je pesma "Tatoo" grupe Ekatarina Velika posvećena nekadašnjem komandatu Jedinice za specijalne operacije Miloradu Ulemeku Legiji (55).

Retki su i oni kojima je poznato da su se Legija i Milan Mladenović, frontmen čuvene EKV, družili i stanovali ulaz pored ulaza u Novom Beogradu. Upravo Ulemekova tetovaža na grudima, za koju takođe zna mali broj ljudi, inspirisala je Milana za pomenutu pesmu.

Zanimljivo je da je sam naziv pesme napisan nepravilno na svim izdanjima i originalnom albumu EKV-a. Svuda stoji "Tatoo", iako bi ispravno bilo "Tattoo".

Da li je Mladenovića i tada mladog Ulemeka spojila ljubav prema muzici, jer je i Legija završio srednju muzičku školu (odsek violina, op. aut), to što su im očevi obojici bili vojna lica ili samo blizina stanovanja, nije poznato.

Svi znaju za Legijinu tetovažu ruže na vratu (što je i simbol JSO), ali malo ko zna da bivši komandant "crvenih beretki" ima istetoviranu crvenu ružu i na grudima. I dok je navodno tetovaža na vratu simbol smrti, ova druga mogla bi da predstavlja simbol ljubavi.

"Tatoo, ruža na grudima, tatoo, na maljavim, laž i mimikrija, tatoo, jako dobar tatoo", kaže refren pesme EKV. Ostale reči, još tada napisane, mogle bi da predstavljaju opis Legijine trenutne situacije iza rešetaka.

Ulemek je svojevremeno svojim saborcima i "ratnim" prijateljima pričao o druženju sa Milanom i sa ponosom isticao da je pomenuta pesma posvećena upravo njemu. Crvenu ružu na grudima Legija je navodno istetovirao kad je počeo da se druži sa Kristijanom Golubovićem, a pre bekstva u francusku Legiju stranaca gde se "sklonio" posle pljačke prodavnice sportske opreme u Novom Beogradu.

Pesma se pojavila na drugom albumu EKV-a 1986. godine, kad je Mladenović imao 28 godina, a osam godina pre njegove smrti.

Nekadašnji komandant JSO, pored pomenutih, ima i mnoštvo tetovaža na rukama pa su ga jedno vreme, oni koji su ga manje poznavali, nazivali i "šarenim komandantom". U kući je od detinjstva bio poznat kao Miša.

U ranoj mladosti dobio je nadimak Cema, jer je imao tegove od cementa koje je po čitav dan dizao. Nadimak Legija "zaradio" je tek posle boravka u Legiji stranaca, koji mu je ostao do danas.

Ulemek je trenutno u najobezbeđenijem delu zatvora u krugu požarevačke "Zabele", koji je nazvan srpskim Alkatrazom. Pravosnažno je osuđen na maksimalnih 40 godina robije za ubistvo premijera Zorana Đinđića, ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi, potom zločin na Ibarskoj magistrali, kao i otmice i ubistva "zemunskog klana".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17