• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.06.2023

16:26

PRALI NOVAC PREKO FAKTURA FIRMI U KOJIMA SU RADILI U NIŠU: Uhapšene četiri osobe

printscreen

Vesti

PRALI NOVAC PREKO FAKTURA FIRMI U KOJIMA SU RADILI U NIŠU: Uhapšene četiri osobe

Podeli vest

Uhapšeni su D. V. (35), odgovorno lice DOO „ATL“ Pirot, M. Ć. (41), odgovorno lice PR „Marija Ćirić“ Pirot, A. J. (54), odgovorno lice PR „Speed“ Pirot, i M. P. (33), odgovorno lice PR „Miloteks tim“ Pirot.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UКP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca.

Sumnja se da su oni, od avgusta 2019. do marta ove godine, po prethodnom dogovoru, iako su znali da novac potiče iz kriminalne delatnosti, a u nameri da prikriju ili lažno prikažu nezakonito poreklo imovine, ispostavili 28 fiktivnih faktura preduzeću u kojem je radio D. V. na ukupan iznos od 6.637.900 dinara.

Foto: Printscreen MUP Srbije

Ispostavljali fiktivne fakture 

Osumnjičeni se terete da su nakon plaćanja po fakturama vršili prenos novca u iznosu od 5.968.700 dinara koji su predavali D. V., dok su, kako se sumnja, deo novca zadržali i M. Ć., A. J. i M. P.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija