• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.06.2023

23:19

KAKO JE SURČINSKI KLAN OTEO I MUČIO NOVINARA! Milovan Brkić: Besomučno su me tukli i mokrili  po meni pet sati, molio sam Boga da me ubiju!

Vesti

KAKO JE SURČINSKI KLAN OTEO I MUČIO NOVINARA! Milovan Brkić: Besomučno su me tukli i mokrili po meni pet sati, molio sam Boga da me ubiju!

Podeli vest

Novinar i urednik "Tabloida" Milovan Brkić (66), protiv koga je danas Više tužilaštvo u Beogradu podnelo optužni predlog zbog pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja, svojevremeno je bio žrtva torture zloglasnog "surčinskog klana"!

Sada mu preti dve godine zatvora zbog javno izrečenih pretnji sa protesta "Srbija protiv nasilja", koji je održan 8. maja na Trgu Nikole Pašića. Svakako je najteža ona upućena predsedniku Aleksandru Vučiću: "Kakva protestna šetnja, mi treba da idemo prema Skupštini da uhvatimo idiota i da mu otkinemo glavu..."

Brkić je pre više od dve decenije otkrio detalje jezivog mučenja koje se odigralo u Tržnom centru "Kotobanja" u centru Surčina, u vlasništvu Ljubiše Buhe Čumeta, gde su ga 17. oktobra 1996. godine doveli pripadnici klana Dušan Spasojević i Dejan Milenković Bagzi nakon što su ga na prevaru izveli iz redakcije "Srpske reči" u kojoj je tada radio.

- Predstavili su mi se kao radnici Službe državne bezbednosti. Potom su me odveli u servis-perionicu 'Kotobanja'. Ništa mi nisu govorili. Skinuli su me golog, psovali i besomučno tukli punih pet sati, takvom žestinom da sam molio Boga da me ubiju! Njih petnaestak, na čelu sa Ljubišom i Novakom Buhom. Mokrili su po meni, polivali me vodom i sve to ispred servisa, na ulici, naočigled prolaznika i policijske patrole. Niko ništa nije preduzeo. Na kraju su me stavili u šaht pun vode i držali me tako sat vremena - ispričao je Brkić u jednom od intervjua, nerado se prisećajući tog dana.

Njemu je tada polomljeno nekoliko rebara, imao je nagnječenje jetre i slezine, velike podlive i lekari su povrede okarakterisali kao opasne po život. U docnijem sudskom procesu, koji nikad nije okončan, za ovo delo bili su optuženi pokojni kik-bokser Zoran Šijan i Ljubiša Buha.

Povod za ovo stravično iživljavanje, kako je objasnio Brkić, bio je tekst koji je dan pre objavio u kojem je naveo da u Surčinu postoji kriminalna banda koja prodaje ozračenu drogu i preko Hrvatske je ubacuje u Bosnu i prodaje vojnicima SFOR-a. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar JVetar

pre 10 meseci

Па не разумем. Ако су то радили, ниси ни требао да пишеш о томе. Продавали су озрачену дрогу окупаторима. Па они су нас озрачили и побили па се нико на свету за то не секира. Ти се нашао паметан - па се за њих секираш.

Aleksa

pre 10 meseci

Ovo je za svaku pohvalu, uradili su pravu stvar. Odlikovao bih svakog koji je tebe zapišavao.

Dobrivoj

pre 10 meseci

Ljudi Milovan Brkic laze! On je bio njihov saradnik, posto nema nitko da ga demantuje on prica budalastine, a ujedno je velika kukavica.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17