• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.06.2023

12:12

KOSTA BIO SAM U ZLOČINU? NEMOGUĆE! DA NAPRAVI MOLOTOVLJEV KOKTEL, A NIKO NE OSETI BENZIN?! Zora Dobričanin za "Informer TV" priča kako teče istraga (VIDEO)

printscreen

Vesti

KOSTA BIO SAM U ZLOČINU? NEMOGUĆE! DA NAPRAVI MOLOTOVLJEV KOKTEL, A NIKO NE OSETI BENZIN?! Zora Dobričanin za "Informer TV" priča kako teče istraga (VIDEO)

Podeli vest

Gost u jutarnjem programu na "Informer TV", advokatica Zora Dobričanin, govorila je o dečaku Kosti K. kao i istrazi koja se vodi protiv njega. Advokatica je po prvi put iznela za javnost ovu činjenicu - a to je da iza dečaka, možda, stoji neko ko je hteo da izazove strah u svima nama.

Nikada se nije desilo da neko ko očini zločin kao u "Ribnikaru" ne bude na posmatranju ili ne bude krivično gonjen. S obzirom da je reč o masakru ogromnih razmera, ali i dečaku koji nema 14 godina, sagovornica za "Informer TV" objašnjava kako ova istraga, koja nije zvanična, izgleda.

- Svi ljudi su upali u takvu psihozu, strah i strepnju. Posebno je strašno kad ginu nedužna deca i žene - počinje Dobričanin i nastavlja:

- Došli smo do činjenice da je precizno birao svaku pojedinu žrtvu. Svaku je naciljao kao vrhunski profesionalac. Da li ga je neko nagovorio? Ja sam prvog dana imala ideju, da je neko njega negde "ulovio" na društvenim mrežama, pa mu ispirao mozak, zatim iskoristio za ovu situaciju, koju sam nazvala terorističkim aktom, takav strah je izazvan tog dana i to je ništa drugo do teroristički akt. Lišeno je života devetoro dece i radnik obezbeđenja, moramo to široko posmatrati! Moramo zaštititi našu zemlju, a tada ćemo se osećati bezbednije, jedino tada!

Kako teče istraga

Istraga je u toku i organi svaki aspekt posmatraju iz više uglova. Dečak je na neuropsihijatriji, a stručnjaci za bezbednost usmereni su na detalje, kao što su: kako je jedno tako malo dete moglo da napravi Molotovljev koktel? 

- To nije zvanična istraga jer on nema 14 godina, ispod je radara krivične odgovornosti. Nemamo klasičan postupak protiv lica koje se predalo. Međutim, to što nemamo konkretnog uhašđenog, naši organi šire izučavaj ovaj slučaj. Proučavaju mu navike, navike njegove okoline, možda da li je bio u nekim kriminalnim grupama i da li je produžena ruka nečija, i čija tačno. Jedino što se sada može jeste ovo sada, da ga proučavaju na neuropsihijatriji. On tu može da ostane dugo, duže, zauvek - naglašava advokatica za "Informer TV".

Foto: printscreen

Zora Dobričanin o istrazi koja se vodi protiv Koste K.

- Istraga je u toku. Rekla sam da se ne objavljuju podaci o dečaku, slike, međutim ime mu je izašlo, to stvara negativne heroje. Sada ima onih koji se poistovećuju sa njim, podržavaju tog dečaka, zatim se dogodio i sledeći masakr u Mladenovcu, sve zbog senzacionalizma. Nije dobro što su objavljeni toliki podaci, trebalo je malo više raditi u javnosti. Ne samo vezano za ovaj slučaj, već svaki, jer na taj način se odvlači od istrage. Informacije moramo da biramo - priča Dobričanin i prelazi na srž problema:

- Nije uobičajeno da dete od toliko godina ima šaržere, pištolje, to mora jako dobro da se ispita. Ako je napravio Motoljev koktel, to je moralo da seoseti. Ko ne veruje neka unese flašu benzina. Mene su ti molotovljevi kokteli najviše zainteresovali, kao i činjenica da je postojao spisak. Na spisku je jedno ime precrtano, to ne može da izađe iz glave trinaestogodišnjaka. Zato mislim da je on upotrebljen, od strane nekog drugog zlog i proračunatog, koji je hteo da nam izazove strah koji neće skoro prestati. 

Pogledajte šta je sve Dobričanin rekla u našoj emisiji na "Informer TV":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 10 meseci

И ја сам истог мишљења. Мислим да је Коста врбован и добро припремљен да све ово изврши. Не може детету његовог узраста све ово пасти на памет, и да сам то све организује, а да нико од његових ништа не примети, ипак је он само дете. Шта он на пример зна о Молотовљевим коктелима, о сразмери горива, приликом израде, и чему они служе. Неко га је на све ово дебело наговорио и до танчина му све објаснио, чак и помогао, и убедио, шта ће се десити и шта ће бити. И ко зна шта му је све обећао, када се све ово заврши и заборави.Ово шта је ово дете урадило, нема никакве везе са његовим одласком са оцем у стрељану и вежбањем пуцања из пиштоља. Неко је видео шта они раде, и покушао је све ово, и на жалост добро је успео. Гро ловаца води своју децу са собом у лову, и даје им да пуцају из свог ловачког оружја, и нико никог није убио.Није крив Коста а још мање његови родитељи ! ! ! !

Venik

pre 10 meseci

A zlocin kod Mladenovca a ko sam ja shvatio i jedan i dugi su se dobro raspitali vezano za kazne koje bi dobili a sve povezano sa ...... Mislite o tome.

stojan

pre 10 meseci

Mozete li molim vas kad imate interview da pozadina ne "leti". Pokusavam da se skoncentrisem sta gospodja prica a te sve slike mi odvlace paznju i oci zabole.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija