• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

06.06.2023

15:03 >> 15:20

SRAMNE ZAVRŠNE REČI OPTUŽENOG ZA TROSTRUKO UBISTVO! Džonić: Tukli su me u policiji, mogao sam  tada da priznam i da je Vučić bio sa mnom!

Tanjug

Vesti

SRAMNE ZAVRŠNE REČI OPTUŽENOG ZA TROSTRUKO UBISTVO! Džonić: Tukli su me u policiji, mogao sam tada da priznam i da je Vučić bio sa mnom!

Podeli vest

Više tužilaštvo u Nišu zatražilo je danas u završnoj reči doživotnu zatvorsku kaznu za Gorana Džonića (61), vatrogasca u penziji iz aleksinačkog sela Moravac, optuženog za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i kćerke Lidije (26).

Okrivljeni je, kao i u dosadašnjem toku suđenja, negirao krivicu i istakao da je sve što mu se stavlja na teret "izmišljeno" i da on nema "blage veze" sa tim krivičnim delom.

Džonić je od suda tražio da ponovo ispriča svoju verziju ubistva Đokića i dodao da nakon toga, ukoliko se dokaže da je kriv, može da bude osuđen na doživotni zatvor ili smrtnu kaznu.

- Dan pre nego se dogodilo ubistvo, pozvao sam prijatelja Gocija da ide sa mnom na pecanje, jer svi u selu znaju da ja noću ne smem da idem nigde sam. Jesam natočio gorivo na pumpi, ali za kosačicu. Nisam kriv i za sve imam dokaze. Ni sam ne znam šta sam pričao u tužilaštvu pošto su me u policiji 24 časa tukli. Dva policajca su me tukla, a jedan gađao pikslom i pretio mi šta će sve da mi se dogodi kad budem u zatvoru. Bili su me u glavu, mogao sam tada da priznam i da je Vučić bio sa mnom te noći! - rekao je Džonić.

Tvrdi da ih je ožalio više od najrođenijih!
On je negirao navode tužilaštva i advokata oštećenih da tokom suđenja nije pokazao nikakvo žaljenje za Goranom, Gordanom i Lidijom Đokić:

- Ni najrođeniji njihovi ih nisu toliko žalili koliko ja! Da li sam se veselio? Ne. U pritvoru nisam gledao televizor. Nosio sam crni flor, ali mi ga je policajac skinuo!

Prema njegovim rečima, netačni su i navodi tužilaštva da je policija u stanu njegove žene pronašla pištolj "bereta".

- Pištolj sam ja predao policiji. Nisam maloletan, nisam mali. Da sam ubio, obrisao bih pištolj i uklonio tragove. Pištolj nisam izbrisao ni iznutra, ni spolja. Forenzičari su rekli da su čaure najverovatnije ispaljene iz 'berete', ali ne i da su sigurno isapljene iz tog pištolja - izjavio je Džonić.

Inače, tokom čitavog ročišta i završnih reči zamenika tužioca i punomoćnika oštećenih on je gestikulirao i dobacivao, zbog čega ga je sudija Mirko Drašković više puta opominjao.

Kada je u jednom trenutku glasno rekao da nije kriv, reagovala je rođaka ubijenih i dobacila: "Ako nisi kriv, kaži onda ko je".

Tužilac Tatjana Stevanović istakla je u završnoj reči da je tokom suđenja nedvosmisleno dokazano da je Džonić iz koristoljublja ubio Džoniće i zatražila od suda da ga osudi na doživotnu zatvorsku kaznu. Ona je takođe iznela zahtev da Džoniću bude oduzeto 1.380.000 dinara, 27.130 evra, 3.940 švajcarskih franaka, 1.850 dolara, pištolj "bereta" i vespa.
 
Nemilosrdno ih likvidirao zbog duga od 10.000 evra

Foto: Printscreen/privatna ahriva

Goran, Gordana i Lidija overeni hicem u potiljak

Tu je Gorana ubio hicem u glavu, dok se nalazio za volanom automobila, a Gordanu i Lidiju sa po dva hica dok su bile napolju.Smatra se da je rođake likvidirao iz koristoljublja, odnosno, u nameri da dođe do novca kako bi vratio dug od 10.000 evra koje je pozajmio da bi kupio i renovirao kuću za jednog od sinova.

Na imanju njegovog sina Stefana i u njegovoj kući pronađen je novac za koji se veruje da su ukradeni iz automobila Đokića. Presuda za ubistvo tročlane porodice biće objavljena 13. juna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija