• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

07.06.2023

12:02

MISTERIJA SMRTI NOVICE IZ MAJDANPEKA POSTALA JOŠ VEĆA! U stanu u kom je živeo s ocem PRONAĐENA BOMBA!

V.J.

Vesti

MISTERIJA SMRTI NOVICE IZ MAJDANPEKA POSTALA JOŠ VEĆA! U stanu u kom je živeo s ocem PRONAĐENA BOMBA!

Podeli vest

Novi detalji istrage povodom tragičnog slučaja u kome je 5. juna u ranim jutarnjima satima pod nerazjašnjenim okolnostima stradao Novica A. (49) iz Majdnapeka, još više su uznemirili građanje grada pod Staricom.

Saznanje da je beživotno telo nastradalog čoveka pronašao otac Petar A. kada je krenuo u prodavnicu, ugledavši samo futrolu lovačkog karabina kraj svog sina, koji je imao prostrelnu ranu na licu, a da je kasnije dolaskom policije puška nađena na tridesetak metara udaljenosti sakrivena ispod lima kraj šupe za drva, dodatno je bacilo sumnju da se možda u slučaju stradanja Novice A. ne radi o samoubistvu.

- Naložena je obdukcija tela nastradalog čoveka koja je obavljena u Opštoj bolnici u Majdanpeku, kao i da se uzmu parafinske rukavice kako sa prstiju nastradalog, tako i od oca Petra A. sa kojim je živeo. Njegova garderoba je odneta na forenziku kao i puška, lovački karabin, kojim je usmrćen, a koji je bio umazan krvlju.

Ono što se čeka je DNK analiza, čiji će rezultati značajno doprineti rešavanju misterije smrti Novice A. iz Majdnapeka, sazanali smo iz Višeg javnog Tužilaštva u Negotinu koje vodi ovaj slučaj.

Foto: printscreen

 

Budući da su razne spekulacije krenule da se šire gradom vezano za tragediju koja je zadesila ovu majdanpečku porodicu, jedna kaže da je N.K. komšija nastradalog sa kojim je često odlazio na piće, prvi ugledao Novicu A. tog kobnog jutra, dok je još navodno bio živ. Nakon što je obavestio policju, Novica A. je u njegovom prisustvu izvršio samoubistvo. To je bio razlog što je policija u Majdanpeku je N. K. pozvala na informativni razgovor kako bi dao iskaz.

Otac u kući pronašao bombu!

Međutim, novi dodatni detalji znatno su uznemirili javnost u Majdanpeku koja ne pamti da se ovako nešto skoro dogodilo. Otac nastradalog čoveka, Petar A. (73) obavestio je pripadnike MUP-a Majdanpek da je u stanu pronašao bombu za koju nije znao i za koju kaže da je jedino mogao njegov sin da je donese.

- Radi se o ručnoj bombi, koju je policija po prijavi odnela. Ko je i kako je doneo, još uvek je predmet istrage. Ono što je sigurno, jeste da ne postoji mogućnost da je ručna bomba nađena u šumi i doneta u stan. To je moguće jedino kada je reč o nagaznim minama , koje moguće naći kao ostatke ratnih dejstava u ovim krajevima. Očekujemo da se nakon uzetih uzoraka koji su dati na analizu i operativnog rada naših organa, dođe do istine i rasvetljavanja slučaja stradanja lovca Novice A. iz Majdanpeka, za Informer je potvrdila Ksenija Branković, tužiteljka Višeg tužilaštva u Negotinu.

Foto: V.J.

 

Da se ne radi o jednostavnim saznanjima, već o prisustvu eksplozivnih materija u stanu zgrade u kojoj stanari do sada nisu bili obavešteni, dodatno je podgrejalo sumnju i strah među stanarima i građanima koji žive u okolini da se u narednim denima još nešto ne otkrije.

- Ovo je strašno. Svi smo preplašeni. Moglo je da se dogodi da svi stanari nastradaju da je neko bombu aktivirao, o čemu ne smem ni da pomislim. Ovo mi uliva toliki strah, jer ne znamo ko nam je komšija i sa kim delimo zajednički krov, kaže preplašena i uznemirena Majdnapečanka.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija