• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.06.2023

12:15

CIMERA PRETUKAO NA SMRT PA GA ZAPALIO! Svirepom ubici iz Grocke 15 godina robije

Pixabay

Vesti

CIMERA PRETUKAO NA SMRT PA GA ZAPALIO! Svirepom ubici iz Grocke 15 godina robije

Podeli vest

Veće Višeg suda u Beogradu osudilo je danas Nikolu Dinčića (36) na kaznu zatvora od 15 godina jer je 17. decembra 2020. godine u Grockoj na nasmrt pretukao i zapalio Martina Č. (46)

U kaznu zatvora mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru, koji mu je danas produžen do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora. Veće je donelo odluku da Dinčića oslobodi od plaćanja troškova sudskog postupka, dok je oštećena strana - porodica ubijenog - upućena na parnični postupak radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva.

Sudija je prilikom obrazloženja odluke kazala da je izvedenim dokazima utvrđeno da je okrivljeni počinio zločin za koji se tereti, dodajući da veće nije cenilo odbranu okrivljenog, koji je tvrdio da se branio od ubijenog, jer je, kako smatra sud, nelogična i neživotna.

Foto: pink.rs

Posle pijanke na smrt pretukao cimera pa ga zapalio

Dodala je da Dinčićeva odbrana nije prihvatljiva zbog brojnosti povreda koje je zadobio oštećeni, a nisu potvrđeni ni navodi okrivljenog da je više puta policiji prijavljivao M.Č. za nasilje. Ocenila je da je kazna doživotnog zatvora koju je preložio tužilac, previsoka, navodeći da je olakšavajuća okolnost to što su i Dinčić i ubijeni bili pod dejstvom alkohola.

Na ovu presudu i odbrana i tužilaštvo imaju pravo 15 dana da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Podsetimo Više tužilaštvo je u završnoj reči predložilo sudu da Dinčića oglasi krivim za svirepo ubistvo i osudi na kaznu doživotnog zatvora. Odbrana je, sa druge strane, tražila oslobađajuću presudu tvrdeći da optužba nije dokazana.

Inače Dinčić je najpre polomljenom nogarom od stola pretukao Martina Č. Potom ga je davio, pri čemu mu je zadao višestruke povrede glave, vrata, trupa, ruku i nogu, i naposletku ga zapalio. Nesporno je utvrđeno da je oštećeni tada zadobio namanje 30 udaraca samo u glavu, nogarom od stola, i ostale teške povrede usled kojih je došlo do rascepa jednog plućnog krila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija