• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

08.06.2023

14:39

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U SOMBORU: Pretio ženi smrću pa ispalio metak u zid, a nakon toga zapucao na pripadnike Žandarmerije

D.A.M.

Vesti

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U SOMBORU: Pretio ženi smrću pa ispalio metak u zid, a nakon toga zapucao na pripadnike Žandarmerije

Podeli vest

Više javno tužilaštvu u Somboru oglasilo se povodom obračuna u ovom gradu kada su juče ranjena dvojica pripadnika Žandarmerije.

Kako je Informer već pisao, pripadnici Žandarmerije Dragan M. i njegov kolega Đura K. ranjeni su prilikom intervencije u Ulici Stevana Sinđelića u Somboru. Prema prvim informacijama, oni su došli po prijavi za nasilje u porodici, odnosno zbog pretnji smrću koje je Petar V. uputio svojoj supruzi.

- U Ulici Stevana Sinđelića u Somboru osumnjičeni Petar Vorkapić (62) najpre je izvršio krivično delo nasilje u porodici tako što je u prostorijama kuće pretio supruzi, a potom ispalio jedan hitan iz pištolja marke "bereta" u zid u kući, nakon čega je snaja osumnjičenog pozvala policiju - kažu za Telegraf.rs iz Višeg javnog tužilaštva u Somboru.

Foto: www.soinfo.org

 

Kako dodaju, prilikom intervencije pripadnika PU Sombor, kojima su se pridružili i pripadnici Žandarmerije, koji su upozorili osumnjičenog da baci oružje, Vorkapić je na policiju ispalio najmanje četiri hica.

- Dvojici pripadnika Žandarmerije je naneo povrede, a prema prvim podacima u predelu ruku, nakon čega su pripadnici Žandarmerije u samoodbrani ranili osumnjičenog koji je hospitalizovan i operisan u Opštoj bolnici u Somboru sa povredama u predelu ruku. Osumnjičeni je na taj način izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni je i dalje u bolnici na intenzivnoj nezi, te će biti uhapšen čim bude otpušten iz bolnice gde se nalazi pod nadzorom pripadnika MUP - dodaju iz tužilaštva.

Foto: MUP

Gašić i povreženi žandarm

U međuvremenu povređene pripadnike Žandarmerije obišao je i ministar Bratislav Gašić koji im je poželeo što brži oporavak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija