• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Kurir.rs

08.06.2023

22:37

PROFESOR TINEJDŽERA STRADALOG NA ADI: " Od njega se i očekivalo da pokuša da spasi prijatelja jer je..."

printscreen

Vesti

PROFESOR TINEJDŽERA STRADALOG NA ADI: " Od njega se i očekivalo da pokuša da spasi prijatelja jer je..."

Podeli vest

Oglasio se profesor tinejdžera (16) koji je skočio u jezero na Adi Ciganliji da spasi druga koji se davio i tako stradao.

Ovim rečima se oglasio profesor tinejdžera (16) koji je skočio u jezero na Adi Ciganliji da spasi druga koji se davio i tako stradao. Prema njegovim rečima od ovog mladića se i očekivalo da pokuša da spasi prijatelja jer je bio "dobar, jednostavan i pošten".

"Za njega se leto završilo pre nego je i počelo. Još mi je u svesti smeh s kojim je istrčao iz učionice s drugovima, svi razdragani što je nastavi najzad došao kraj. On je đak kome sam predavao u prvom i drugom razredu srednje. Ne čudi me što je kao takav bez razmišljanja skočio u vodu da bi spasao druga koji se zapetljao u podvodno bilje. Nisu bili neplivači, ali drug nije uspeo da se ispetlja iz bilja, a njega je u panici povukao sa sobom. Strašno je zamišljati kroz kakvu su agoniju prošli obojica" - napisao je profesor.

Foto: Foto: Marko Đoković

Uviđaj nakon jezive tragedije

Kako je ispričao, đaka je video baš pre neki dan kad im je zaključivao ocene.

"Zbog obične nepažnje, u trenucima najboljeg raspoloženja i veselosti, njega više nema" - napisao je profesor obraćajući se javnosti i prijateljima i dodao:

"Jedva nalazim reči posle ove tragedije, ali njemu toliko dugujem. Sećam se kad je negde u martu njegovo odeljenje pobeglo sa poslednjeg, sedmog časa, igrao se neki važan derbi pa im se žurilo kući pred ekrane, a samo me je Milan sačekao pred učionicom. Pitao sam ga što on nije pobegao, a on se samo osmehnuo slegnuvši ramenima. A nije pobegao, jer je imao poštovanja i nije mu bilo u prirodi da bilo koga izneveri, iako je živeo dalje od drugova, i do škole i nazad je putovao više od dva sata. Besumnje je iz istog tog osećanja skočio i u vodu da spase prijatelja, čime je sebe poslao u nepovrat - napisao je profesor.

Tragedija u kojoj su se utopila dva šesnaestogodišnja mladića, dogodila se u utorak popodne kad su tinejdžeri posle škole otišli na Adu da se provesele. Jedan od njih skočio je da spasi drugog, ali su zajedno stradali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

POTRESNA ISPOVEST OCA DEČAKA KOJI SE UTOPIO NA ADI: Moj sin je pokušao da spase druga, a onda se utopio sa njim
Hronika

POTRESNA ISPOVEST OCA DEČAKA KOJI SE UTOPIO NA ADI: Moj sin je pokušao da spase druga, a onda se utopio sa njim

Milan S. (16), jedan od dvojice dečaka koji su se juče utopili na Adi Ciganliji u Beogradu, nastradao je spasavajući druga. Stefan Č. (16), njegov prijatelj iz osnovne škole, skočio je u vodu i davio se, pa je Milan, držeći se za ponton, ispružio nogu, za koju se Stefan uhvatio i povukao ga u jezero. Tu su se obojica najverovatnije upetljali u travu i nastradali.

08.06.2023

10:16

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija