• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

09.06.2023

12:37

NOVO SUĐENJE PRIPADNICIMA "VRAČARSKOG KLANA": Drakula u čudu: Policajac laže,  a moja istina nema težinu!

Privatna arhiva

Vesti

NOVO SUĐENJE PRIPADNICIMA "VRAČARSKOG KLANA": Drakula u čudu: Policajac laže, a moja istina nema težinu!

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo ponovljeno suđenje "vračarcima", Marku Drakuli, Marjanu Dimitrijevskom i Nemanji Milutinoviću, optuženima za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, sprečavanje policije na dužnosti i falsifikovanje isprava.

Suđenje se ponavlja, jer je Apelacioni sud ukinuo osuđujući deo presude, dok je potvrdio oslobađajući deo presude kojom je Nikola Jovanović oslobođen od optužbi za nedozvoljeno nošenje oružja.

Drakula je ponovo negirao optužnicu i dodao da ne razume kako je mogao biti osuđen za nešto što nije uradio, posebno jer je veštak utvrdio da sa povredom, kakvu je navodno zadobio policajac koji ga je hapsio, "ne bi mogao da šeta tad, a kamo li trči i skače". On je dodao i da je iskaz tog policajca u potpunosti lažan, dok "njegova istina, izgleda, nema težinu."

Ova grupa je uhapšena krajem 2019. zbog sumnje da je pokušala da otruje vođu "škaljarskog klana" Jovana Vukotića, ali je naposletku optužena samo za nošenje gasnih pištolja, korišćenje lažnih tablica na kolima i za opiranje hapšenju.

U kolima, u kojim ih je policija zatekla, nađeni su pištolji, kačketi i prsluci sa natpisom Uprave kriminalističke policije (UKP) i futrola sa značkom MUP-a. Tokom istrage, tužilaštvo je utvrdilo da su pokušali da ubiju Vukotića koji je u to vreme bio u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Pokušali da otruju Jovana Vukotića?

Foto: printscreen

Jovan Vukotić, šef "škaljaraca", izrešetan u Istanbulu

Noseći lažnu policijsku opremu, navodno su zaustavili taksi u kome se vozila Vukotićeva devojka i pokušali da podmetnu otrov u hranu koju mu je nosila. Te optužbe su, međutim, kasnije "pale" jer za njih nije bilo dovoljno dokaza. U međuvremenu, vođa "škaljaraca" je ubijen u Istanbulu, 8. septembra prošle godine.

Drakula je optužen i za opiranje hapšenju pošto je, pri pokušaju da pobegne policiji, oborio jednu policajku. Utvrđeno je i da pištolji nisu pravi, već gasni ili signalni, koji mogu da se preprave da ispaljuju metke.

On je prvostepeno bio osuđen na tri i po godine zatvora, Dimitrijevski na tri godine i tri meseca i Milutinović na dve i po godine, dok je Jovanović pravosnažno oslobođen. 

Pored ovih optužbi, Drakuli se sudi i u odvojenom postupku pred istim sudom zbog sumnje da je 7. oktobra 2019. pokušao da ubije Lazara Vukićevića, pripadnika "škaljarskog klana". On se tereti da je postavio bombu pod Vukićevićev "porše" i aktivirao je daljinskim putem kad se ovaj približio automobilu.

Lazara je tada odbacila detonacija i zadobio je samo lakše povrede, ali te sreće nije bio godinu dana kasnije kada su ga kidnapovali i svirepo ubili pripadnici zloglasne grupe Veljka Belivuka u kući strave u Ritopeku.

Pokojni Vukićević bio je blizak Vukotićevom klanu. On je, takođe, godinama bio u sukobu sa Belivukovom grupom koja je bila ogranak suparničkog "kavačkog klana". Verovao je da je napad bombom na njega naručio Nikola Vušović, odbegli vođa "vračarskog klana" koji je deo iste te ekipe.

Lazara Vukićevića najviše mučili

Foto: printscreen/društvene mreže

Lazar Vukićević, žrtva zloglasnog Belivukovog klana

Njihov konflikt, po svemu sudeći, započeo je pre više od decenije. Kao navijač Crvene zvezde Vukićević se sukobljavao sa Partizanovim navijačima i Belivukovom frakcijom "Iz principa". Tako je, u jednom od sukoba, 2008. godine ranio Vušovića u nogu i obogaljio ga.

Vukićevićev otac je u istrazi njegovog nestanka ispričao da je on bio u konfliktu i sa Belivukovom desnom rukom Markom Miljkovićem Mesarom, jer je 2007. ili 2008. godine bio u ljubavnoj vezi sa njegovom sadašnjom suprugom. Belivukova grupa dugo je targetirala Vukićevića, a ubili su ga u oktobru 2020. 

Oteli su ga i brutalno mučili u kući u Ritopeku, a zatim ga, kao i druge žrtve, samleli u mašini za mlevenje mesa i bacili u Dunav. Kako se navodi u optužnici, Belivuk i Miljković su u tom trenutku bili u Crnoj Gori, ali su svojim saradnicima poručili da Lazara najviše muče: "Ovoga puta dajte 102 odsto sebe. Molim vas, znači, iz petnih žila!"  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija