• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

10.06.2023

17:19

KAO DA JE RAKETA UDARILA PORED KUĆE! Profesor Ostojić svedok stravične nesreće: OBOJICI SAM PREDAVAO MATEMATIKU (VIDEO)

Informer

Vesti

KAO DA JE RAKETA UDARILA PORED KUĆE! Profesor Ostojić svedok stravične nesreće: OBOJICI SAM PREDAVAO MATEMATIKU (VIDEO)

Podeli vest

U teškoj saobraćajnoj nesreći, u direktnom sudaru jutros oko 4.15 sati na putu Nakovo-Kikinda, poginuo je Boško I. (39) iz tog sela kraj Kikinde, kada je na njega naleteo njegov školski drug Vladimir M. (38), takođe iz Nakova.

Boško I. vozio je sivu ,,opel korsu“ i kretao iz pravca Nakova prema Kikindi, a Vladimir M. koji je izgubio kontrolu nad crnom ,,škoda oktavijom“, prešao je u suprotnu kolovoznu traku i u punoj brzini naleteo na stradalog.

Kao da je raketa eksplodirala

Dalibor Ostojić, profesor iz Kikinde, koji je u trenutku nesreće spavao u svojoj kući u Nakovu koja se prva nalazi nedaleko od puta tragedije, kaže da je ćerku, suprugu i njega iz sna trgao snažan prasak. Spavali smo u sobi, kada nas je iz sna prenuo snažan zvižduk, pomislio sam u momentu da je raketa proletela i udarila u blizini kuće, ali sam odmah pretpostavio da je udes u pitanju.

Pogledao sam na sat, bilo je oko 4.15 časova. Brzo sam u pidžami istrčao na ulicu. Međutim, od visokog ratinja nisam mogao ništa da vidim. Ubrzo se pojavio jedan automobil, zaustavio se, pa pretpostavljam da je neko iz tog vozila pozvao hitnu pomoć. Pretpostavio sam da je udes u pitanju-priseća se za ,,Informer“ Ostojić.

Foto: Informer

 

Kako je rekao, kad je saznao ko je učestvovao u saobraćajnoj nesreći, prisetio se da je učesnicima tragedije davao privatne časove iz matematike, zajedno sa svojim bratom.

- Vladimiru M. sam ja davao privatne časove iz matematike, a Bošku I. je moj brat Oliver. Poznajemo obojicu dobro. Šta da kažem, nama rat ne treba, crna statistika na srpskim putevima pokazuje da se mnogo gine. Predajem informatiku u školu i učenici idu na takmičenjima iz poznavanja saobraćaja. Učim ih da budu pažljivi učesnici u saobraćaju, stalno im na to ukazujem-priča Ostojić.

Vatrogasci sekli vozila

Saobraćaj je na deonici puta Nakovo-Kikinda bio zatvoren punih 7 časova, zbog uviđaja koji je obavila policija, dok su vatrogasci sekli automobile, kako bi izvukli učesnike ove nesreće.

- Oba automobila uništena su do neprepoznatljivosti. Uviđaj je trajao od 4. 30, pa sve do 12 časova, u cilju utvrđivanja svih okolnosti nesreće-kaže izvor ,,Informera“.

Ostatke oba automobila odnelo je šlep vozilo Auto-moto saveza Srbije. Na mestu nesreće zatekli smo policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce koji su nakon uviđaja crevima iz cisterne vodom prali mesto nesreće.

Foto: V.N.

 
Vladimiru život sačuvao vazdušni jastuk

Vazdušni jastuk koji se aktivirao u momentu nesreće, pored toga što je sačuvao život vozaču koji je
izazvao sudar, doprineo je i da prođe bez većih zdravstvenih posledica.

- Vladimira je sačuvao vazdušni jastuk, inače bi i on nastradao-otkriva naš izvor.

U kikindskoj bolnici saznali smo da je Vladimir M. prebačen u Opštu bolnicu u Zrenjaninu.

- Mlađi muškarac koji je povređen u saobraćajnoj nesreći pregledan je u kikindskoj Opštoj bolnici. On je zadobio prelom butne kosti i upućen je na dalje lečenje u zrenjaninsku Opštu bolnicu-rečeno nam je u bolnici

Foto: printscereen

 
Bili su školski drugovi

Stanovnici Nakova ovog subotnjeg jutra tužno konstatuju da je tragedija sve mnogo potresla.

- Ne možemo da verujemo, u velikom smo šoku. Boška smo poznavali, bio je divan čovek. Tragao je za poslom, želeo je da radi i zaradi. Planirao je i d se oženi i ima decu, ali prethodno da stvori nešto. Sa Vladimirom je bio školski drug, družili su se- navodi jedna meštanka Nakova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija