• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

10.06.2023

19:26

EPILOG SUĐENJA ZA LIKVIDACIJU NA VRAČARU:  Bivši pripadnik JSO izrešetao žrtvu iz "heklera" sa preko 30 hitaca!

N.B.

Vesti

EPILOG SUĐENJA ZA LIKVIDACIJU NA VRAČARU: Bivši pripadnik JSO izrešetao žrtvu iz "heklera" sa preko 30 hitaca!

Podeli vest

Viši sud u Beogradu objaviće u utorak presudu Stefanu Blagojeviću i bivšem pripadniku Jedinice za specijalne operacije Predragu Ratkoviću, optuženima za ubistvo Vladimira Bjelanovića u Mileševskoj ulici na Vračaru.

U pitanju je ponovljeno suđenje, po nalogu Apelacionog suda koji je ukinuo prethodnu presudu kojom su obojica bili osuđeni na po 30 godina zatvora.

Ovaj napad se dogodio 9. decembra 2015. godine oko 10 časova, naočigled mnogobrojnih prolaznika, u blizini škole, vrtića, parka, dečjeg pozorišta "Puž" i policijske stanice Vračar. Blagojević je  sedeo na klupi u parku, dok je Ratković stajao na parkingu s oružjem u rukama.

Čekali su da Bjelanović izađe iz zgrade u kojoj je stanovao sa devojkom. Bjelanović i njegova devojka Tijana M. ušli su u automobil "reno megan".

Blagojević je tada, kako se navodi u optužnici, pucao iz pištolja u vozilo. Bjelanović je potom istrčao i pokušao da pobegne. Za njim je potrčao Ratković i iz "heklera" ispalio ka njemu više od 30 hitaca.

Žrtva je pala na trotoar, a Blagojević ga je "overio" sa dva hica u glavu. Tijana M., pukom srećom, nije povređena u krvavom obračunu. Ljudi su bežali u panici, neki su zalegli na beton i sakrivali se iza vozila...

Već u prvim satima istrage policija je uspela da identifikuje jednog osumnjičenog, Predraga Ratkovića, koji je ubrzo uhapšen u svom stanu na Voždovcu. On je odranije imao krivični dosije, evidentiran je kao plaćeni ubica i bivši pripadnik JSO.

Već je služio zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva, koje se pre nekoliko godina dogodilo u Beogradu, a policija je utvrdila da je dobio novac i za likvidaciju Bjelanovića.

Blagojević je uhapšen četiri dana kasnije u Zvorniku u Republici Srpskoj u jednom stanu u centru grada, u kom je bila i njegova devojka, čiji identitet nije saopšten. Utvrđeno je da je posle zločina u Beogradu prešao granicu pomoću falsifikovanog BiH pasoša na ime Drago Crnomarković.

Protiv njega je bilo podneto više od 30 krivičnih prijava zbog raznih krađa i razbojništava. U poslednje vreme bavio se prodajom vozila.

U prvom momentu pominjalo se da je Bjelanović usmrćen, jer se zamerio pripadniku jednog beogradskog kriminalnog klana u poslu sa drogom. Za likvidaciju su angažovani  Blagojević i Ratković, kojima je za taj "posao" plaćeno 50.000 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija