• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

11.06.2023

12:57

NIŠLIJA PRETUČEN DO SMRTI, A POTOM GA IZUJEDAO PAS: Veštačenjem utvrđen uzrok smrti, tužilaštvo naložilo istragu

printscreen

Vesti

NIŠLIJA PRETUČEN DO SMRTI, A POTOM GA IZUJEDAO PAS: Veštačenjem utvrđen uzrok smrti, tužilaštvo naložilo istragu

Podeli vest

Nišlija Marko Đordević (40) preminuo je nasilnom smrću Više javno tužilaštvo u Nišu donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatog izvršioca

Smrt Nišlije Marka Đordevića koji je preminuo 30. jula prošle godine u niškom UKC, bila je nasilna zbog čega je Više javno tužilaštvo u Nišu donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatog izvršioca.

- Naredba o sprovođenju istrage doneta je zbog krivičnog dela teška telesna povreda usled koje je nastupila smrt. Stavljen je zahtev policiji za otkrivanje nepoznatog izvršioca - saopštilo je Više javno tužilaštvo. 

Foto: printscreen

Marko pretučen do smrti 

Tužilaštvo je reagovalo nakon što je veštačnje Zavoda za sudsku medicinu u Nišu pokazalo da je Marko podlegao povredama koje mu je naneo nepoznati napadač međutim, mada se smatralo da je ovaj četrdesetogodišnjak izboden, veštačenje je pokazalo da je pretučen najverovatnije palicom, a da su ono za šta se isprva smatralo da su ubodne i posekotine, ujedi Đordevićevog psa kojeg je šetao tragične večeri.

- Obdukcijom je ustanovljeno da je smrt nasilna te da je nastupila usled prestanka disanja i srčanog rada zbog jakog stepena vodnjikavog natopa tkiva mozga, zbog produžene loše prokrvljenosti i razvoja zapaljenja pluća i disajnih puteva koji predstavljaju komplikacije zadobijenih povreda. Radi se o nagnječenju tkiva mozga u nivou desnog čeonog režnja,
mestimičnim krvnim podlivima mekih moždanica, trostrukom prelomu desnog jagodičnog luka sa krvnim podlivom desnog slepoočno jagodičnog predela, krvnom podlivu kože nosa, leve polovine lica u nivou ceonog, predušnog i jagodičnog predela i dva prugasta potkožna podliva mišica s prednje strane desne polovine grudnog koša
- navedeno je u nalazu Zavoda za sudsku medicinu.

Foto: D.K.

Miodrag Đorđević otac nastradalog Marka

Komentarišući mehanizam nastanka povreda obducenti su naveli da su nastale dejstvom tupine mehaničkog oruđa i to najmanje tri pojedinačna dejstva te su isključili mogućnost da su sve povrede nastale pri padu žrtve. Međutim, obducenti su utvrdili da je Đordević zadobio najmanje 14 ujeda koji su predstavljali teške telesne povrede opasnu po život.


Punomoćnik Markove porodice advokat Zoran Krstić pozdravio je odluku VJT i izrazio nadu da će izvršilac biti otkriven.
- Na osnovu dokaza prikupljenih u toku pretkrivičnog postupka izvesno je da je Đordević napadnut od strane nepoznatog lica koje mu je zadalo više udaraca u predelu glave i nanelo teške i po život opasne povrede usled kojih je posle dve nedelje nastupila smrtna posledica. U toku istrage biće ispitana lica koja su Marka pronašla i oštećeni, a biće pregledan snimak nadzornih kamera koje su registrovale njegov susret sa jednom osobom. Porodici je važno da svi dokazi budu što pre prikupljeni jer protok vremena može pogodovati samo učiniocu dela - kazao je Krstić.

Marka su 15. jula prošle godine oko 22 sata u ulici Obilićev Venac pronašli prolaznici.  Isprva se smatralo da ga je izujedao njegov staford, koga su policija i komunalne službe uhvatile i prebacile u prihvatilište. Lekari niškog UKC borili su se za njegov život dve nedelje, ali je on preminuo.
Njegov otac  Miodrag Đordević tada je potvrdio da je Marko zadobio teške povrede, ali je smatrao da je izboden.

- Neko ga je izbo po levoj ruci, butini i grudima.  Mislim da se radi o uterivačima dugova, žalio mi se da mu neki ljudi prete i traže neke pare. Nisam to prijavio policiji jer mi je sin zabranio, ni on nije želeo da to učini. I sada me je policija pitala da li znam ko ga je ucenjivao i zbog čega, ali nisam mogao da im pomognem - rekao je tada ovaj Nišlija i dodao da je Marko svuda sa sobom vodio staforda koji je bio obučen da ga štiti.

Markova porodica bila je ne tako davno jedna od najimućnijih u Nišu jer su imali lanac mesara. Za tešku telesnu povredu sa smrtnim ishodom Krivični zakonik propisuje kaznu od dve do 12 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija