• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

11.06.2023

14:02

ODREĐEN PRITVOR BRATU UROŠA BLAŽIĆA: Branio se na saslušanju

Tanjug/Nebojša Raus

Vesti

ODREĐEN PRITVOR BRATU UROŠA BLAŽIĆA: Branio se na saslušanju

Podeli vest

Pritvor do 30 dana određen je B. G. (19), bratu od ujaka Uroša Blažića, koji se sumnjiči za masovno ubistvo kod Mladenovca.

Kako saznajemo, on je danas saslušan, i izneo je svoju odbranu, nakon čega je doneta odluka da mu bude određen pritvor do 30 dana.

U toku istrage biće saslušano još nekoliko osoba bliskih B. G.

Foto: Društvene mreže

 

Kako je Informer već pisao muškarac B.G. (19) iz Vinjišta, brat od ujaka masovnog ubice Uroša Blažića, uhapšen je kako bi se ispitalo da li je povezan sa oružjem koji je masovni ubica koristio prilikom krvavog pira, saznaje Informer iz istrage.

"B.G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Uprave kriminalističke policije, a na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv U.B., R.G. i G.G. Osumnjičeni je uhapšen u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti na poreklo oružja i municije koje je pronađeno prilikom pretresa objekata koje su koristila okrivljena lica - navodi se u saopštenju tužilaštva.

U saopštenju se navodi da se osumnjičenom stavlja na teret krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto: MUP Srbije

 
Krvavi pir masovnog ubice

Podsetimo Uroš Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro meštana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gde je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara.

Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca, nakon što je oteo taksistu i pretio mu da ga vozi.

Foto: J. Vasiljević

 
Uhapšeni otac i ujak

Šest dana nakon masakra, 10. maja je uhapšen Radiša Blažić, potpukovnik u Vojsci Srbije. On se sumnjiči da je u objektima u kojima stanuje držao veću količinu oružja i municije i vozilo koje je, njegov sin koristio prilikom višestrukog ubistva u Malom Orašju i Duboni.

Prilikom pretresa objekta koje koristi osumnjičeni Radiša, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjene za municiju, jedan pištolj i jedan revolver, kao i 850 grama baruta koji predstavlja eksplozivnu materiju, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

Takođe, uhapšen je i ujak Uroša Blažića., G. G. (49) koji je uhapšen zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Uhapšen je u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja kojim je Uroš Blažić ubio osmoro ljudi i veći broj ranio osoba u selima Dubona i Malo Orašje.

Otkriven motiv monstruoznog zločina

Uroša meštani opisuju kao nekoga ko je bio viđen u selu "kako divlja na motoru", nije se družio ni sa kim previše blisko, ali isto tako se javljao i umeo da popriča sa većinom meštana.

- Tata ga je često izvlačio iz nevolja - čest je komentar stanovnika Mladenovca.

Ipak, da je imao "problema" sa nekima od njih, nije moglo da se čuje. Svi su se pitali zbog čega je Blažić ubio osmoro mladih, i to samo dan nakon uznemirujućeg zločina na Vračaru.

Blažić se družio sa rijaliti učesnicima, posećivao je beogradske splavove, a idol mu je bio Kristijan Golubović. On je u svom iskazu i sam otkrio neke od detalja iz svog života, a masakr je "pravdao" time što je mislio da ga meštani ismevaju, kao i da prave zavere protiv njega.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija