• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ć/Mediji

12.06.2023

17:29

ŠARIĆ MENJA SUDIJE KAO ČARAPE! Prvi nosilac pravosuđa koji je prihvatio SKAY kao dokaz!

Zoran Sinko/Printscreen

Vesti

ŠARIĆ MENJA SUDIJE KAO ČARAPE! Prvi nosilac pravosuđa koji je prihvatio SKAY kao dokaz!

Podeli vest

Nakon što su svi advokati odbrane, kao i Tužilaštvo za organizovani kriminal u postupku protv Darka Šarića i njegovog bivšeg advokata Dejana Lazarevića podneli zahtev za izuzeće novopostavljenog predsednika sudskog veća u tom postupku Siniše Petrovića, na njegovo mesto postavljen je sudija Zoran Šešić, potvrđeno je za informer.rs

Ovo je za naš portal potvrdio advokat Bojan Ječmenica, branilac Milana Vučinića.

Izuzeće je traženo zbog toga što je sudija Petrović donosio određene odluke u svojstvu sudije za prethodni postupak, dakle postupao u fazi istrage.

U postupku protiv Šarića za planiranje ubistva svedoka saradnika, za samo nešto više od mesec dana promenila su se dvojica predsednika sudskog veća – umesto sudije Dejana Terzića, kom je 1. maja istekao mandat, postavljen je sudija Siniša Petrović, a već u prvim danima juna umesto Petrovića, postavljen je sudija Zoran Šešić.

Foto: Zoran Sinko/Printscreen

Sudi mu se 13 godina

Inače, sudija Zoran Šešić i kolege iz njegovog veća prve su sudije u Srbiji koje su donele odluku o tome da komunikacija sa zaštićene aplikacije "skaj" može da bude dokaz na suđenju i to u postupku protiv bivšeg inspektora SBPOK-a Božidara Stolića.

Takođe, u postupku protiv Šarića, za "pranje" više od 20 miliona evra za koji se sumnja da je stečen švercom narkotika, Petrović je od februara ove godine i novi član veća, umesto sudije Dragomira Gerasimovića.

On je inače bio predsednik veća koje je Darka Šarića i članove njegove organizovane kriminalne grupe prvostepeno osudilo na devet godina za pranje novca 2020. godine, ali je Apelacioni sud ukinuo tu presudu i odredio da se sudi ispočetka.

Takođe, sudija Petrović je bio predsednik sudskog veća koje je Darka Šarića prvobitno osudilo na 20 godina zatvora, kao i ostale članove njegove organizovane kriminalne grupe, a nakon ukidanja presude Višeg suda u Beogradu od strane Apelacionog suda u Beogradu i datog naloga za obaveznu primenu blažeg zakona prema optuženima u ponovnom postupku doneta je presuda kojom se optuženi Darko Šarić osudjuje na maksimalnih 15 godina zatvora, kao i ostali članovi njegove organizovane kriminalne grupe.

Foto: Zoran Sinko

Hapšenje Šarića u aprilu prošle godine u njegovoj vili na dedinju

Međutim, konačnu presudu doneo je Apelacioni sud, koji je Šarića pravosnažno osudio na 14 godina zatvora za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u zemlje zapadne Evrope. Osim što je Apelacioni sud Šarića osudio na nižu kaznu zatvora (za godinu dana) od svoje prvobitne presude.

Zbog toga što se Darko Šarić i dalje nalazi u pritvoru, on još uvek nije na izdržavanju kazne po ovoj presudi.

Optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal u ovom predmetu protiv Darka Šarića, njegovog nekadašnjeg advokata Dejana Lazarevića i još 13 drugih osoba je podignuta u oktobru 2022, potvrđena je dva meseca kasnije.

Od tada održana su tek dva ročišta ali ne do kraja, zbog čega nije ni moglo da počne zvanično suđenje, odnosno da bude otvoren glavni pretres. Ukupno osam ročišta je odloženo, računajući i današnje, kao i ročište koje je trebalo da bude održano 22. maja.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija