• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

13.06.2023

07:00

APELACIONI SUD ODLUČUJE O PRESUDI IZREČENOJ ZORANU MARJANOVIĆU: U pritvoru pustio kosu, malo se ugojio, ćutao, a na izalazu iz sudnice rekao ..

Printscreen

Vesti

APELACIONI SUD ODLUČUJE O PRESUDI IZREČENOJ ZORANU MARJANOVIĆU: U pritvoru pustio kosu, malo se ugojio, ćutao, a na izalazu iz sudnice rekao ..

Podeli vest

Zoran Marjanović (43), tekstopisac i kompozitor iz Borče, koji je prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33) u aprilu 2016, promenio je lični opis posle godinu dana boravka u Centralnom zatvoru u Beogradu.

On je juče doveden u sudnicu Apelacionog suda u Beogradu, u kom je počelo razmatranje žalbi na presudu. Marjanović je nosio trenerku i patike bez pertli, a skoro sve vreme gledao je uprazno i izgledao je kao da je u dubokoj depresiji.

U marici s lisicama


Zoran je juče doveden iz Centralnog zatvora u Apelacioni sud u "marici", sa lisicama na rukama. Jedan zatvorski čuvar je u sudnici seo pored njega, dok su ostali stajali oko njih.

Marjanović je sve vreme delovao uspavano i mračno i nije se osvrtao po sudnici, u kojoj nije bio nikog od članova njegove porodice. Ipak, kako smo saznali, brat Miloš, sin Uroš i ćerka Jana redovno ga posećuju u pritvoru i donose mu pakete.

Foto: Informer

Zoran Marjanović iz kuće odveden u pritvor


Na samom početku jučerašnje sednice, Marjanovićev advokat Stefan Jokić zatražio je izuzeće člana sudskog veća, sudije Rastka Popovića. Jokić je, naime, tvrdio da je sudija Jelena Škulić, koja je donela prvostepenu presudu od 40 godina zatvora, bila "pomoćnik sudiji Apelacionog suda Rastku Popoviću", čime je dovedena u pitanje njihova nepristrasnost.


Još jedan Zoranov advokat, Aleksandar Zarić, podržao je Jokićev predlog, uz opasku da je hteo da traži izuzeće celog Apelacionog suda u Beogradu?!?

Foto: Danica Ćuruvija

Aleksandar Zarić, jedan od advokata Zorana Marjanovića

Nakon toga sednica je prekinuta kako bi se predsednik Apelacionog suda izjasnio o zahtevu odbrane o izuzeću.

Na pitanje predsednice petočlanog sudskog veća da li ima šta da kaže, Marjanović se trgao, pogledao u advokate, odmahnuo glavom i nešto tiho promrsio sebi u bradu. Prilikom izlaska iz sudnice, pomalo zbunjeno je rekao sudskom veću: "Doviđenja." Nedugo potom Marjanović je maricom odvezen natrag u pritvor.

Tri opcije

Inače, veće Apelacionog suda, kojem predsedava sudija Snežana Jovanović, najpre će se na javnom delu sednice, koja će trajati još nekoliko dana, upoznati sa presudom, zatim sa žalbama branilaca Zorana Marjanovića, kao i sa odgovorima tužilaštva na te žalbe. Potom će, po okončanju javnog dela sednice, na njenom drugom delu, koji nije javan, razmotriti sve izvedeno i doneti odluku.
Apelacioni sud ima mogućnost da presudu potvrdi, da je preinači u pogledu kazne ili da je ukine i naloži novo suđenje.

Foto: Informer

Spomen ploča na nasipu gde je telo pevačice pronađeno


Podsetimo, pevačica "Granda" Jelena Marjanović nestala je 2. aprila 2016. dok je džogirala nasipom u Borči, a njeno telo je pronađeno dan kasnije u obližnjem kanalu. Ispostavilo se da je nasmrt pretučena udarcima u glavu, najverovatnije metalnom šipkom, koja nikada nije nađena. D. Ćuruvija

Od početka negirao da je ubio suprugu

Zoran Marjanović je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja. Bio je uhapšen 15. septembra 2017, godinu i po dana nakon ubistva, ali je 12. juna 2018. pušten da se brani sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio deset meseci. Nakon što mu je prošle godine izrečena prvostepena presuda, vraćen je u pritvor, u kom je i danas.
Marjanović je privođen i tokom istrage, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SKANDAL U APELACIONOM SUDU! Prekinuta sednica o presudi Zoranu Marjanoviću, advokati traže izuzeće sudije koji odlučuje o njegovoj sudbini
Hronika

SKANDAL U APELACIONOM SUDU! Prekinuta sednica o presudi Zoranu Marjanoviću, advokati traže izuzeće sudije koji odlučuje o njegovoj sudbini

Advokati Zorana Marjanovića, zatražili su danas izuzeće sudije Rastka Popovića, koji je član veća Apelacionog suda, a koji odlučuje o presudi tekstopiscu i kompozitoru iz Borče, osuđenom na 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene Marjanović. Nakon njihovog zahteva, petočlano sudsko veće je prekinulo sednicu, dok predsednik Apelacionog suda ne donese odluku.

12.06.2023

10:49

sledeća vest

Vesti

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti
Društvo

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević razgovarala je danas sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

05.07.2024

14:11

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija