• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.Kocić

13.06.2023

14:26

SUDIJA SE OGLASIO POSLE PRESUDE DŽONIĆU: Doživotna robija je jedina ispravna kazna za ovako monstrouzan zločin

informer/printscreen

Vesti

SUDIJA SE OGLASIO POSLE PRESUDE DŽONIĆU: Doživotna robija je jedina ispravna kazna za ovako monstrouzan zločin

Podeli vest

Goran Džonić osuđen je danas na jedinstvenu kaznu dioživotne robije zbog teškog ubistva porodice Đokić i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja.

Obrazlažući odluku  sudija Mirko Drašković je istakao da je  dokazano da je Džonić ubio troje rođaka.

- Mi smo većali sve dokaze i našli smo da ste krivi. I vi ste priznali da ste bili na licu mesta te ste umešali i druge osobe za koje je utvrđeno da nisu bile sa vama. Na glavnom pretresu ste izmenili odbranu, tvrdili ste da vas je tukla policija zašta nije bilo dokaza. Tvrdili ste da niste krivi, da su sve besmislice. Međutim, niste odgovorili na pitanja kako to da su čaure pronađene na mestu zločina ispaljene iz pištolja koji je oduzet iz stana u Aleksincu.

A rekli ste da ste vi jedina osoba koja je imala kontakt sa tim pištoljem. Niste objasnili odakle Lidijin DNK na pištolju niti odakle vaš DNK na novcu oduzetom od Đokića i kesama u kojima se nalazio. Postoji čitav niz drugih dokaza, izjave svedoka, snimci video nadzora kako kupujete benzin koji dokazuju da ste baš vi izvršili zločin – kazao je Drašković.

Komentarišući visinu kazne, sudija je rekao da je samo najstroža odgovarala zločinu.

- Ovakva kazna je jedino ispravna za ovako monstrouzan zločin. Ona neće vratiti Đokiće ali predstavlja satisfakciju porodici i odgovor društva da postoji nulta tolerancija na ovakva dela. Niste pokazali kajanje, a o monstrouznosti zločina govori to što ste tela zapalili – kazao je Drašković.

Sudija je Džoniću produžio pritvor do pravnosnažnosti presude. Na današnju presudu Džonić ima pravo žalbe a njegov branilac Biljana Pešić je najavila je  da će je podneti.

Najteža kazna po drugi put

Ovo je drugi put da niški sud izriče najtežu kaznu. Pre dve godine na doživotnu robiju osuđen je i Ninoslav Jovanović zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnjakinje, ali je on nakon nešto  više od godinu dana preminuo u zatvoru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija