• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Š.

14.06.2023

17:02

PROJEKAT "ZAJEDNO I BEZBEDNO KROZ DETINJSTVO"! Državni sekretar Stevandić: "Poseban akcenat na prevenciji vršnjačkog i digitalnog nasilja" (VIDEO)

MUP Srbije

Vesti

PROJEKAT "ZAJEDNO I BEZBEDNO KROZ DETINJSTVO"! Državni sekretar Stevandić: "Poseban akcenat na prevenciji vršnjačkog i digitalnog nasilja" (VIDEO)

Podeli vest

Na inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova, danas je održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva prosvete, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Misije OEBS u Republici Srbiji, a kojim je predsedavao državni sekretar MUP dr Danilo Stevandić, i tom prilikom dogovorena je realizacija zajedničkog projekta pod nazivom „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“.

Кako je dogovoreno na sastanku, planirano je da se ovaj projekat realizuje kroz niz radionica i aktivnosti u svakom odeljenju osnovnih škola u Republici Srbiji, a namenjen je bezbednosnoj zaštiti učenika, sa posebnim akcentom na prevenciji vršnjačkog i digitalnog nasilja, kao i unapređivanju bezbednosti dece u saobraćaju i vanrednim situacijama.

Foto: MUP Srbije

Detalj sa sastanka

Državni sekretar Stevandić je istakao da je planirano da ovaj projekat počne već od početka nove školske 2023/2024. godine.

Foto: MUP Srbije

 

- U Programu rada Vlade (2023-2026), kao jedan od prioriteta definisano je „unapređenje bezbednosti dece, mladih i prosvetnih radnika u ustanovama obrazovanja i vaspitanja“. Shodno tome, Ministarstvo unutrašnjih poslova planira da od početka školske 2023/2024. godine realizuje projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ u svim osnovnim školama u Republici Srbiji - rekao je državni sekretar Stevandić, dodavši da je njihov zadatak da se zajedničkim naporima, u kratkom roku, pripremi Plan realizacije ovog projekta kako bi se pravovremeno počelo sa realizacijom projektnih aktivnosti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!
Politika

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!

Nema tih izbora, niti će ih ikada biti, koji bi od omiljenog autošovinste Viole fon Kramon i trgovca srpskim nacionalnim interesima poput Đilasovog potrčka Borka Stefanovića napravili pobednika. Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo, isakao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miloš Terzić.

04.07.2024

09:16

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija