• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović

15.06.2023

07:00

UROŠ ME POGODIO SA OSAM METAKA, ČUDOM SAM OSTAO ŽIV... Zastrašujuća ispovest Milomira Mijailovića, koji je ranjen u masakru u Duboni

printscreen

Vesti

UROŠ ME POGODIO SA OSAM METAKA, ČUDOM SAM OSTAO ŽIV... Zastrašujuća ispovest Milomira Mijailovića, koji je ranjen u masakru u Duboni

Podeli vest

Milomir Mijailović (56) iz Dubone, samo čudom je preživeo masakr u tom selu i u obližnjem Malom Orašju, kada je Uroš Blažić (20) pobio osam mladih ljudi i ranio još 14 osoba. U ispovesti za Informer prisetio se detalja njegovog ranjavanja i naveo da ga je osam metaka ranilo

Mijailović je objasnio da je u trenutku napada sa majstorima radio ogradu ispred kuće.

- Majstori su mi popravljali kapiju, kad se Uroš Blažić dovezao "mercedesom" do nas. Mislio sam da hoće nešto da nas pita, a on je potegao pištolj i zapucao. Prvo je ranio majstore, a onda je i mene pogodio sa osam metaka u ruke, stomak, kuk... Moj brat je istrčao iz kuće, pitao ga: "Šta radiš, čoveče?!", a Blažić je ranio i njega. Ispalio je na nas četvoricu 17 metaka - ovim rečima počinje priču Mijailović koji je nakon mesec dana provedenih u bolnici pušten kući.

Foto: Informer

Ranjen u obe ruke, stomak, noge...
Drugi rođendan 

Kako nam je objasnio ide na previjanja, ali ni dan danas ne može da se načudi kako je ostao živ.

- Kada je stao nismo ni slutili neko zlo, pomislili smo da vozač hoće nešto da nas pita, a onda smo videli pištolj - kaže šokirani Mijailović, i dodaje:
- Prvo je pucao u majstore. Jedan je odmah pao, a drugi je pokušao da pobegne iza kuće, ali je i on pogođen u donji deo leđa. Sve se, čini mi se, dogodilo u nekoliko sekundi. Nisam mu ni video izraz lica od šoka, samo pištolj. Zapucao je i u mene... Nekoliko metaka me je pogodilo u ruke, noge i stomak... Brat je istrčao iz kuće, viknuo je: "Šta radiš, čoveče?!" Uroš je pucao i u njega, pa ponovo u nas... Pao sam tek kada me je metak pogodio u kuk.

Prema rečima našeg sagovornika, Blažić je tad seo u kola i krenuo ka školi u tom selu.

- Iz kuće su istrčali žena i sin, a onda smo čuli rafalnu paljbu kod škole. Pomislio sam šta li radi ova budala... Bio sam u potpunom šoku! Ubacili su nas u kola i krenuli smo ka bolnici u Mladenovcu. Usput smo prošli pored ubijene dece, ali bio sam teško ranjen, nisam tad mogao da ih vidim - priča potreseni Milomir dok pored njega sedi njegov sin Saša.

Foto: Informer

Milomir i njegov sin Saša 

U bolnici su mu rekli da ga je pogodilo osam metaka, ali da čudom nijedan vitalni organ nije bio povređen.


- Čuo sam kasnije da su kod moje kapije pronašli 17 čaura. Ludak je ispraznio ceo šaržer iz pištolja u nas... Mi smo zapravo imali sreće što je u nas pucao iz pištolja, jer rafale iz automatske puške sigurno ne bismo preživeli. Mislim da sam imao ludu sreću što me nije ubio. Ovaj dan ću slaviti kao drugi rođendan - rekao je naš sagovornik.

 

Pred masakr uveo dete u kuću

Reporteri Informera su samo dan posle masakra pričali sa Milomirovim sinom Sašom, koji nam je tada ispričao da je samo nekoliko trenutaka pre pucnjave ušao u kuću da uvede dete.
- Samo što sam ušao u kuću, čuo sam pucnje. Čim sam došao sebi, istrčao sam u dvorište i video kako se Uroš udaljava kolima. U dvorištu su ležali moj otac i majstori koji su nam popravljali kapiju. U svakog je ispalio po nekoliko metaka... - ispričao je Saša.

Jurili ga do jutra

Podsetimo, Blažić je u krvavi pohod krenuo u Malom Orašju, gde je automatskom puškom ubio Marka Mitrovića (18), zatim Lazara Milovanovića (20) i njegovog rođaka Aleksandra Milovanovića (18), kao i Nemanju Stevanovića (21) i malog Nikolu M. (15). Još šestoro mladih je tad teško ranjeno.

Uroš je zatim "mercedesom" krenuo u Dubonu, gde je ranio Mijailovića i još trojicu. Potom je opet seo u auto i 500 metara dalje video društvo koje se okupilo u dvorištu lokalne škole. Tada je opet uzeo automatsku pušku i ubio Dalibora Todorovića (25), kao i policajca Milana Panića (22) i njegovu sestru Kristinu (19). U tom krvavom piru ranjeno je još četvoro mladih.

Potera za monstrumom trajala je sve do narednog jutra, kada je Blažić uhapšen u Vinjištu kod Kragujevca, u kući svog ujaka.

Blažić je trenutno na pshijatrijskom veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Inače, Mijailović je jedan od 14. ranjenih te kobne večeri, na kućnom lečenju je i Jovan Ranković (21) iz Malog Orašja... prema dosadašnjim informacijama niko od povređenih nije životno ugrožen. 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija