• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.06.2023

10:57

OPTUŽNICA PROTIV FATALNE BOSANKE! Miki ukrala milion evra i odbija da kaže šta je uradila sa novcem, a imala i saučesnika

Printskrin/Instagram

Vesti

OPTUŽNICA PROTIV FATALNE BOSANKE! Miki ukrala milion evra i odbija da kaže šta je uradila sa novcem, a imala i saučesnika

Podeli vest

Nemačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Mirnese S. (42), zvane Miki, poreklom iz BiH, koja je u oktobru prošle godine ukrala milion evra iz firme za pratnju novca u Štutgartu, gde je radila kao sekretarica

Pored Mirnese na optužnici je još jedan muškarac koji je označen kao saučensik u filmskoj pljački koja je izvedena 14. oktobra 2022. godine kada je iz firme ukraden novac koji još uvek pronađen, a Miki odbija da kaže šta je uradila sa novcem. 

Podsetimo Miki se predala krajem januara nemačkoj policiji a pišući o motivima fatalne Bosanke da se iznenada preda, portali su preneli da je ona bila "primorana na to". Naime, nakon pljačke Mirnesa je pobegla iz Nemačke i otad je boravila uglavnom u Bosni i u Crnoj Gori.

- Kad je ukrala pare, ona nije očekivala toliko veliku medijsku pažnju, pa je brzo shvatila da je postala prepoznatljiva i u Nemačkoj i na Balkanu - pišu nemački mediji 
Mirnesa je tada počela da se plaši da će je neki moćni mafijaški klanovi sa Balkana oteti zbog ukradenih para, a možda i ubiti, pa je kontaktirala sa advokatom, koji je obavestio policiju u Štutgartu da će se ona predati. Praktično je našla utočište u nemačkom zatvoru.

 

Inače tokom bekstva fatalna Bosanka je promenila lični opis, pa je ofarbala svoju prepoznatljivu plavu kosu i sada je brineta.

- Ona se posle višemesečnog skrivanja predala nemačkoj policiji na aerodromu u Štutgartu, gde je avionom doputovala iz Crne Gore. Već sledećeg dana izvedena je na saslušanje kod sudije, koji joj je odredio pritvor u ženskom zatvoru "Švebiš Gmind" - preneli su tamošnji portali.

"Atraktivna plavuša", kako su je prozvali nemački tabloidi, luksuzne apartmane kojima je volela da se hvali na društvenim mrežama zamenila je daleko skromnijim smeštajem u ćeliji od devet kvadratnih metara, gde, pored kreveta, ima samo stolicu, pisaći sto i ormar.

Sama zaintrigirala tabloide u Nemačkoj

Mirnesa je na svom Instagramu volela da postavlja fotografije na kojima uživa u luksuzu, što je zaintrigiralo nemačke tabloide posle pljačke. Hvalila se brendiranom garderobom i luksuznim životom iako od plate telefonske operaterke, a pre toga konobarice, to nije mogla sebi da priušti.

- Na njenim fotografijama mogu se videti skupoceni nakit, torbe, "roleks" satovi, a bila je i čest gost na popularnim žurkama. Da, ovo je krajnje neobičan životni stil žene koja je navodno radila kao telefonska operaterka u kompaniji za transport novca - piše "Bild".

Foto: Printskrin/Instagram

 

Inače Mirnesa je rodom iz sela Busovača kod Zenice.
Meštani ovog sela ne znaju mnogo o njoj ili možda nisu ni želeli da pričaju s novinarima kako bi je zaštitili, pošto je bila na poternici. Samo su kratko rekli da se ona odavno odselila u Nemačku i da ne kontaktira ni sa kim iz sela.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15