• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.06.2023

10:09

USKORO ĆE BITI SASLUŠANI SVI SVEDOCI KRVAVOG PIRA UROŠA BLAŽIĆA! Istraga se bliži kraju, a još uvek se ne zna uzrok masakra

MUP Srbije

Vesti

USKORO ĆE BITI SASLUŠANI SVI SVEDOCI KRVAVOG PIRA UROŠA BLAŽIĆA! Istraga se bliži kraju, a još uvek se ne zna uzrok masakra

Podeli vest

Do kraja nedelje biće saslušano još 11 svedoka masakra koji je u počinio Uroš Blažić kada je 4. maja ubio osam, a ranio 14 osoba u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca

Od početka istrage do sada je saslušano 37 svedoka i saslušanjem poslednjih 11 svedoka biće završen ovaj deo istrage.

Kompletna dokumentacija će biti gotova kada u Više tužilaštvo u Smederevu koje vodi istragu stignu i nalazi neuropsihijatrijskog veštačenja masovnog ubica Uroša Blažića, ali i DNK analiza tragova pronađenih na oružju koje je korišćeno u zločinu, ali i na oružju pronađenom u kući porodice Blažić i njegovih rođaka. 

Foto: J. Vasiljević

Masovni ubica molio da ga ne tuku

Inače četiri dana nakon zločina uhapšen je Urošev otac Radiša, a nešto kasnije i ujak Goran G. i njegov sin B.G. (19) koji se nalaze u pritvoru zbog oružja pronađenog u njihovim domaćinstvima. 

Na istrazi je i da utvrdi razlog zbog koga je Uroš Blažić 4. maja uveče naoružan "kalašnjikvom", pištoljem, i sa dve bombe krenuo u krvavi pir. On je nakon hapšenja izjavio da je zločin izvršio jer su se meštani podsmevali njemu i njegovoj porodici, ali u ovo malo ko veruje i motiv je za sada tajna.  

Podsetimo Uroš se, naopružan do zuba, kobne noći prvo dovezao svojim "mercedesom" do centra Malog Orašja, ali tamo nije zatekao nikoga, pa se uputio prema lokalnom fudbalskom igralištu gde je pucao u grupu mladih koji su bili na uranku. Na tom mestu ubio je pet, a ranio četvoro. Nakon toga se dovezao do Dubone i iz pištolja pucao i ranio četvoricu muškaraca koji su popravljali kapiju, a onda produžio do dvorišta osnovne škole u Duboni gde je ubio troje.

Foto: Zoran Sinko

U Malom Orašju ubijeno pet mladića

Nakon zločina dao se u bekstvo, ali se vozilom zaglavio na lokalnom putu, pa je u selu Šepšin ukrao automobil kojim se odvezao do Malog Požarevca gde je oteo taksistu i njegovu mušteriju. 

Posle višesatnog bekstva on se sakrio na imaju svog ujaka u naselju Vinjište kod Kragujevca gde je i uhapšen. U trenutku kada su ga specijalci opkolili on ja bacio oružje plašeći se da će ga ubiti, a onda ih plačnim glasom molio da ga ne tuku. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija