• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.Ivančević

20.06.2023

18:28

BELIVUK: NIKO NE ZNA KO JE FAMOZNI DEDA I ĐENERAL! Famoznog dede i nema u optužnici!

Tanjug/Rade Prelić, E-Stock/Koca Sulejmanović

Vesti

BELIVUK: NIKO NE ZNA KO JE FAMOZNI DEDA I ĐENERAL! Famoznog dede i nema u optužnici!

Podeli vest

Pred Specijalnim sudom u Beogradu upravo je, posle jednomesečne pauze, nastavljeno suđenje Veljku Belivuku i njegovoj kriminalnoj grupi, optuženoj za sedam svirepih ubistava i druga teška krivična dela. Na današnjem zakazanom ročištu trebalo bi da iskaz daju oštećene porodice žrtva, kao i silovani mladić I. S.

Veljko Belivuk je nastavio da, posle polučasovne pauze, osporava iskaze trojice okrivljenih saradnika, za koje tvrdi da su "instruisani lažovi".

Prethodno su se svi optuženi požalili da u boksu, u kojem sede, "ne mogu da dišu, jer nešto nije u redu sa klimom". Sudija Vinka Beraha je reagovala i dobila odgovor od stražara da je klima podešena na maksimum.

- Nikola Spasojević je pomenuo Nenada, zvanog Đeneral i Deda, da je bio zadužen za razmeravanje droge na stadionu Partizana, a posle mu je priča o mnogim drugim stvarima neodređena. Ja se ne slažem sa tezom da se oni tokom postupka nešto prisećaju, već menjaju i dodaju neke događaje. Poenta je da Spasojević nikad nije radio sa drogom - izjavio je Belivuk.

 

Foto: Reuter Stefan Tomašević/ Tanjug

Belivuk nastavio predstavu u Specijalnom sudu

Ni Lalić ni Hrvatin, kako je napomenuo, takođe nisu znali kako se preziva taj Đeneral ili Deda "što je veoma nelogično ako su sa njim sarađivali dve godine:

- Famoznog Dede nema nigde na optužnici, zato i ne znaju njegovo ime, u tome je stvar.  Moja prognoza je da će tužilaštvo, kada shvati da je ovaj montirani postupak u problemu, da uhapsi nekog Nenada da im on dodatno potvrdi šta treba. Sudija, kad pitate Lalića za tog izmišljenog lika Dedu, Đenerala koji vrši distribuciju droge, vi ste mu rekli čak i prezime u iskazu, a on odgovara da se ne seća. Ne može da se seti jer mu u policiji nisu ni rekli. Zvuči navijački kada vi kažete Laliću: "Jel se zove Nenad?" i kada ga navodite tako. Sva tri svedoka saradnika su dala različite iskaze o tom Dedi. Ja ću se boriti svim silama da dokažem da grešite, jer neću da me optužite na silu. Šta da dalje kažemo kad su pokušali i da Božidara Stolića, korumpiranog policajca, stavite u naš predmet, a da ne pričam o tome da je ta osoba vršila uviđaj u kući u Ritopeku".

"Lalić nam je dodelio ubistva kao bombone"

- Lalić je izjavio da je lično držao u rukama mitraljez koji je težak  30 kilograma, kako je to moguće?! Nije mogao da prepozna ni ostalo oružje, koje je navodno čistio, da li je ono isto koje je navodno pronađeno u Ritopeku. Hrvatin je takođe neodređeno govorio o tome da je video neki vojni sanduk više puta, ali ne zna gde tačno. Uzgred, čovek nikad nije služio vojsku - sa čuđenjem je nastavio prvookrivljeni.

Lalić Govoreći o "slučaju Crna Gora", Belivuk je naveo da je Lalić nedorečeno govorio o ubistvu Adisa Spahića.

Foto: Printscreen/Beta Ana Slović

Srđan Lalić, svedok okrivljeni, otkucao je sve zločine grupe

- Lalić kad priča o ubistvima, kao da govori o bombonama, pa je tako rekao konkretno za to ubistvo da "misli" da sam ga ja ubio!

Sudija Beraha je u tom trenutku opomenula Belivuka da je preopširan, da sažme primedbe.
- Sudija, ja drugačije ne umem. Svako slovo sam mesecima unazad prošao i osvrnuo se na sve detalje koje su izgovorili saradnici, zaradio sam žulj na prstu pišući. Samo ovako umem da iznesem što imam, meni je ovo mnogo sažeto - replicirao je on.

Nisu nas štitile tajne službe Crne Gore

Za razliku od Lalića, tvrdi Belivuk, Hrvatin nije toliko potkovan pa je preko njega providnije koliko su "podučeni": 
- Međutim, iako lažu, obojica su sad kući i sa svojim porodicama, za razliku od nas. No dobro, ne bih da patetišem.
Negirao je da su on i Miljković imali zaštitu crnogorskih tajnih službi.
- Na dan kad je na aeorodromu u Tivtu naavodno bio planiran atentat na nas dvojicu, mi uopšte nismo bili tu! - osporio je Belivuk.

Lalić glumio stendap komičara


- Lalić je pred sudom glumio stendap komičara! Gleda vas u oči i prosipa vam fore. Izrekao je toliko laži. Rekao je i da je u nekim tržnim centrima u Beogradu trebalo da "pukne migrant". Kada sam ga pitao o tome, potpuno se zapetljao, a Lalić ne sme da laže.
O Skaju nije želo da govori, jer ga se "to ne tiče".
- Do hapšenja inspektora Aleksandra Purkovića, koji nam je navodno odavao neke informacije, niko od saradnika ga nije pomenuo. Eto,koliko je to neločično. Što bi, uostalom, meni Purković nešto odavao, pored ministara sa kojima sam navodno takođe bio na vezi - zapitao se Belivuk.

Gde je ubijen Lainović?

Govoreći o ubistvu Lainovića, Belivuk je ukazao na to da Lalić kaže da je ubijen na KiM, jer je postao svojeglav, dok Spasojević tvrdi da je ubijen u Crnoj Gori,
- Kome poverovati? To je još jedan dokaz da neko laže - konstatovao je okrivljeni.

Da se žalim upravi vodovoda?

Uporedio je još različite iskaze Lalića i Hrvatina u vezi otmice oštećenog I.S., koji bi u narednim danima trebalo da da iskaz o tome ko ga je od okrivljenih silovao u "bunkeru" na stadionu Partizana:

- Hrvatin ne zna ništa o tome, a bio je zajedno na stadionu sa Lalićem, koji navodi da je čuo za taj slučaj. Ali se opet i toga naknadno setio. Sad za kraj pitam ko je kriv za ovakve nakaradne sporazume tužilaštva? Kome je da se ovde žalim, Upravi vodovoda! Ovde bih sad da prekinem, ostalo mi je još jedan dan da završim.

Sudija Beraha je u završnici današnjeg ročišta objavila da će, u tom slučaju, oštećeni I.S, kao i Jelena Veličković, da budu saslušani sledeće nedelje. Tada je reč zatražio Marko Miljković i zamolio sudiju da im da još jedan dodatni dan kako bi svi okrivljeni, koji to žele, izneli svoje primedbe.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija