• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Dan.me

21.06.2023

13:19

HTELI DA UBIJU VUKOTIĆA U ZATVORU SPUŽ! Optuženi čuvar pušten na slobodu!

Danica Ćuruvija

Vesti

HTELI DA UBIJU VUKOTIĆA U ZATVORU SPUŽ! Optuženi čuvar pušten na slobodu!

Podeli vest

Viši sud Crne Gore ukinuo je pritvor zatvorskom službeniku Vladanu Lučiću.

Pre navedene odluke, Ustvani sud Crne Gore je uvažio žalbu na pritvor koju je uložio advokat Stefan Jovanović.

Podsetimo, Lučić je obuhvaćen istragom protiv grupe koja je osumnjičena da je planirala ubistvo vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića (42), dok se nalazio u Istražnom zatvoru u Spužu.

Vukotić je kasnije likvidiran u Istanbulu. 

– Mom branjeniku Vladanu Lučiću, rešenjem Višeg suda u Podgorici, ukinut je pritvor i isti će se u daljem toku postupka braniti sa slobode – rekao je advokat Jovanović.

Foto: D. Ćuruvija

Kavčani hteli da ubiju Vukotića dok je bio u pritovru

– Navedena odluka je značajna ne samo iz razloga što će se Lučić braniti sa slobode u konkretnoj krivično-pravnoj stvari, već zato što pomenuta odluka Višeg suda u Podgorici, prati odluku Ustavnog suda Crne Gore, te odluku Apelacionog suda Crne Gore, a kojima je utvrđeno da okolnosti kao što su težina krivičnog dela, zaprećena kazna, te nedostupnost saokrivljenog nadležnim državnim organima, same za sebe, ne mogu predstavljati okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva okrivljenog, što dalje znači da se samo po tim osnovima okolnostima okrivljenim licima ne može odrediti ili pak produžavati pritvor – dodao je u izjavi za „Dan“ Jovanović.

Foto: MUP/printscreen

Zviceru je propao prvobitni plan

Specijalno državno tužilaštvo je kao pripadnike kriminalne grupe "kavački klan", pored Lučića, označilo i Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Slobodana Kašćelana, Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Stefana Kraljevića, Danila Bakića, Radovana Mujovića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.

Zvicer i Vujotić sumnjiče se za krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja, kao i da su ovu grupu formirali uz pomoć Lučića.

Navodno, Lučićev zadatak bio je pružanje logističke podrške prilikom izvršenja krivičnog dela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija