• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.06.2023

19:00

LAŽNI DOSTAVLJAČI HRANE SEJALI SMRT I RANIJE! Likvidacija Zemunca Milana J. u maniru ubistva vođe navijača FK Rad

Shutterstock/printscreen

Vesti

LAŽNI DOSTAVLJAČI HRANE SEJALI SMRT I RANIJE! Likvidacija Zemunca Milana J. u maniru ubistva vođe navijača FK Rad

Podeli vest

Milan J. (30) ubijen je danas u Zemunu kada ga je izrešetao napadač prerušen u dostavljača hrane.

Kako je Informer već izvestio, Milan J. ubijen je oko 14.30 časova ispred svoje kuće i to u trenutku dok je izlazio iz svog "mercedesa". Njemu je tada prišao ubica, maskiran u dostavljača hrane, i iz pištolja ga izrešetao u grudi i stomak.

Foto: printscreen

Ubijeni Luka Perenčević

Ovakav način likvidacije podsetio je na ubistvo Luke Perenčevića (28), vođe navijača fudbalskog kluba Rad, koji je pod sličnim okolnostima izrešetan na Banjici 9. maja prošle godine.

Kako je Informer tada pisao, ubica je ušao u improvizovanu teretanu koju je Perenčević koristio. Sa kacigom na glavi, noseći žutu torbu za dostavu hrane jedne poznate kompanije, prišao je Perenčeviću, koji je u tom trenutku vežbao s tegovima na benč-klupi, i u njega ispalio šest hitaca iz pištolja sa prigušivačem.

Foto: Informer/Zoran Sinko

Mesto zločina

Nakon likvidacije, napadač je pobegao u nepoznatom pravcu, a iako su ga snimile okolne sigurnosne kamere, on je još uvek na slobodi.

Svedok okrivljeni Lalić optužio Marka Miljkovića da je planirao likvidaciju Perenčevića

Srđan Lalić, svedok-okrivljeni u postupku koji se vodi protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihove kriminalne grupe, na jednom od ročišta u Specijalnom sudu u Beogradu optužio je Miljkovića da je planirao da instruira sada pokojnog navijača "Rada" Luku Perenčevića da ubije jednog od vođa navijačke grupe Rada "Junajted fors" Dragana Supurovića, potom preuzme Radovu tribinu, a da potom Perenčevića namami u Ritopek. Kako su preneli pojedini portali, Lalić je tada rekao: "Ti si Perenčevića hteo da instruiraš da ubije Dragana Supurovića i hteo si da mu pomogneš na svaki način, da kad se ubije Supurović, da ti Marko preuzmeš Radovu tribinu, a Perenčevića namamiš u Ritopek".

Sve se odigralo munjevito

Izvor iz istrage, rekao je tada za Informer, da su svedoci likvidacije ispričali inspektorima da se sve odigralo munjevito.

- Lukini prijatelji, koji su u momentu likvidacije bili sa njim, kazali su da su se svi iznenadili kad su videli nepozvanog dostavljača da ulazi u improvizovanu teretanu. Rekli su da je on za trenutak zastao, sve ih pogledao, a onda potegao pištolj iz torbe i bez reči ispalio šest metaka u Luku, posle čega je pobegao. Prijatelji su odmah izneli Luku iz teretane, pokušavajući da mu pruže prvu pomoć, ali nije mu bilo spasa, pošto je bio pogođen u glavu i grudi i skoro sve rane su bile smrtonosne - rekao je tada sagovornik Informera.

Foto: Informer/Zoran Sinko

 

Prema njegovim rečima, policija je pregledom velikog broja snimaka sigurnosnih kamera sa obližnjih objekata utvrdila da se ubica desetak minuta vozio motorom oko zgrade u Bulevaru oslobođenja 82 pre nego što se uputio u teretanu.

- Sve je izgledalo kao da je ubica čekao signal od saučesnika da je Luka ušao u teretanu i da može da krene u akciju - kazao je nakon zločina naš izvor.

Foto: Informer.rs

Scena sa uviđaja
Ubica plaćenik, duže vreme planirao likvidaciju

On je tada ispričao, da je ubica po svemu sudeći plaćenik, koji se duže vreme pripremao za likvidaciju.

- Perenčević je gotovo sigurno praćen izvesno vreme. Pošto je često dolazio u tu teretanu, verovatno je zato i odabrao to mesto za ubistvo. Luka se, pritom, u toj teretani osećao sigurno jer je uvek bio okružen prijateljima, što su ubica i njegovi saučesnici sigurno uzeli u razmatranje - rekao je naš sagovornik.

Foto: Informer/Zoran Sinko

 

Lukino ime pominjalo se u medijima nakon krvavog obračuna 5. septembra 2020. na Banjici, kad je ubijen njegov prijatelj Filip Lepojević (18), zvani Rašica, a ranjen Aleksa Đ. (23).

Opis ubice

Nakon likvidacije Perenčevića policija je raspisala potragu za mlađim mršavim muškarcem, visokim oko 185 centimetara koji je na sebi imao crnu jaknu i teget farmerke. Pištolj je izvadio iz žute torbe za dostavu hrane.

Lepojevića je, kako se sumnja, ubio Petar Rakočević (36), koji je tada uhapšen zajedno sa svojom braćom Urošem (26) i Radovanom (39). Do Filipovog ubistva došlo je šest dana posle obračuna u kafiću na Banjici, koji je držao Perenčević.

Podsetimo, Milan J., koji je ubijen danas oko 14.30 časova u Zemunu, izrešetan je u trenutku dok je parkirao "mercedes" ispred kuće i krenuo da izađe iz vozila.

Foto: društvene mreže

Ubijeni Milan J.

Izvor iz istrage kaže da je nesrećni muškarac izlazio iz kola, kada mu je prišao ubica, maskiran u dostavljača hrane, i ispalio nekoliko projektila u njegovom pravcu.

Foto: Branko Pantelić

Mesto zločina u Zemunu

Teško ranjeni Milan J. prevezen je u KBC u Zemunu, gde je ubrzo po prijemu preminuo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije
Politika

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o dešavanjima u i oko Bosne i Hercegovine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

06.05.2024

19:18

Gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i profеsorka Vеsna Turkulov sa štićеnicima "Zеmljе živih" na Čеnеju, njihova poruka jasna- nеophodna druga šansa intеgrisanja i društvo
Politika

Gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i profеsorka Vеsna Turkulov sa štićеnicima "Zеmljе živih" na Čеnеju, njihova poruka jasna- nеophodna druga šansa intеgrisanja i društvo

Povodom drugog dana Vaskrsa gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i prof. dr Vеsna Turkulov danas su darivali i posеtili tеrapijsku zajеdnicu „Zеmlja živih” na Čеnеju, koja jе osnovana 2005. godinе pod okriljеm Svеtoarhangеlskog manastira iz Kovilja, uz blagodlov vladikе Irinеja i patrijarha Porfirija.

06.05.2024

18:46

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Histerija u SAD! Svi van sebe, i Kinezi šokirani Putinovim postupkom! Zapad nakon ovog više ne sme da se petlja sa Rusijom!
POKAZAO ZUBE

Histerija u SAD! Svi van sebe, i Kinezi šokirani Putinovim postupkom! Zapad nakon ovog više ne sme da se petlja sa Rusijom!

Odnosi između Rusije i SAD nastavljaju da se pogoršavaju, o čemu svedoče loše vesti koje su pre nekoliko dana stigle iz američke prestonice Vašingtona. Postalo je poznato da je predsednik Džo Bajden potpisao zakon (REPO) koji mu omogućava da konfiskuje zamrznutu rusku imovinu. Kako su primetili kineski novinari, ruski lider Vladimir Putin poneo se prilično neobično u tako teškoj situaciji. Ove podatke donosi Eastday.

06.05.2024

17:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija