• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.Ivančević

22.06.2023

18:06

BELIVUK: KORAĆ NAS NIKAD NIJE INTERESOVAO! Laž je da smo mu slali preteće fotografije!

Public

Vesti

BELIVUK: KORAĆ NAS NIKAD NIJE INTERESOVAO! Laž je da smo mu slali preteće fotografije!

Podeli vest

Prvooptuženi Veljko Belivuk je potvrdio danas da "po programu" završava sa svojim primedbama, nakon još jednog upozorenja sudije Vinke Berahe da bude koncizniji.

- Marko Miljković mi nikada nije bio obezbeđenje, kako je naveo svedok okrivljeni Srđan Lalić, već smo nas dvojica najbolji prijatelji. I ostali delovi o kojima je pričao nemaju veze sa mozgom, sve je to govorio samo sa namerom da potkrepi teze tužilaštva.

Kako je dodao, svedok Lalić apsolutno ne razlikuje modele vozila, koja su navodno koristili pri izvršenju krivičnih dela, što je još jedan dokaz da laže. Hrvatinovo svedočenje se, po njemu, tek kosi sa zdravom logikom, "jer je mehanički". 

- Posle svega što su pričali, logično je da smo svi ovde u konfuziji. Ja i dalje ne verujem koliko izmišljotina smo čuli - sa čuđenjem je nabrajao Belivuk.

Foto: Večernje Novosti

Filipu Koraću su slali slike ubijenih žrtva sa pogrdnim porukama

Belivuk se vratio za govornicu u pratnji pet čuvara i nastavio izlaganje o ubistvu Nikole Mitića.

- Neverovatno je da Lalić u svojim iskazima ne zna ko je sve bio u automobilu kada se navodno otimao Mitić, ko je bio u pratnji, a da ne govorim da ne zna s kim je bio u kolima u tom kobnom trenutku. Pa to je čovek koji ne zna koje boje je 'golf' kojim je vršena otmica, po jednom iskazu je u pitanju crna boja, pa plava, a potom u tamno sivom 'golfu', ne zna ni ko je bi s kim u kolima. Sve mu je različito, on je sam sebe demantovao nekoliko puta, rekao je Belivuk i nastavio: Na vama je da cenite sve njihove izjave o kojima ja sada pričam, a treba da vidite i sve ovo što ja pričam pa procenite ko priča istinu.

- Sve je ovde izmišljotina, ništa se nije desilo. Nikakav mrtav Mitić nije slikan nikada, slike su podmetačina i montaža!

Belivuk i ovde navodi sve razlike u izjašnjavanju svedoka okrivljenih. Opisuje kako koji od njih opisao sačekušu u kukuruzu. Da ne znaju ni koji je auto bio u kukuruzu i gde je bilo oružje, kao ni ko je na kojoj poziciji i koliko ih je uopšte bilo Belivuk opisuje kroz iskaze Spasojevića, Hrvatina i Lalića. 

Kako dalje nastavlja Belivuk, "iskaz policije mu je bio smešan".

- Iskaz je komičan na delove, čovek preko trake na ustima priča, a onda Tešić koji je navodno bio tamo i kad dođe do vraćanja ne nabraja se nigde. Kojim kolima je otišao Tešić ili je možda otišao autobus, to ne znamo - ističe Belivuk i onda pita: 

- Kako je moguće da sečemo Gligorijeviću glavu, zasecamo, sve pršti od krvi, pišemo krvlju, a da izađemo bez tragova krvi.

Objašnjavajući da su laži da je klan slao preteće fotografije Filipu Koraću iz suprostavljenog klana, Belivuk tvrdi:

- Korać nas nikada nije interesovao!

Podsetimo, na leđima jedne od ubijene žrtve u kuću u Ritopeku, članovi koljačkog klana su napisali:"Korać pi..* i to mu poslali preko skaj aplikacije.

Navodni sukob sa Nikolom Vušovićem Džonijem sa Vračara, o kojem je govorio Lalić i tvrdio da ga je "ispeglao" Zvicer, Belivuk je takođe okarakterisao kao nebuloznu konstrukciju.

Hrvatinu je heroin pojeo mozak

Opisujući kako je Hrvatin rekao da je kavački vođa Radoje Zvicer spasao Nikolu Vušovića od njega (Belivuka), vođa klana kaže da je to potpuna izmišljotina i naglašava da je Radoje Zvicer njegov prijatelj. Prvooptuženi apostrofira i da mu strahovito smeta što se restoran i bašta na stadionu Partizana nazivaju tendeciozno bunker i baza. 

- Meni smeta i što se mala i velika kapija zovu kolska i pešačka. Razumem da je Hrvatinu heroin popio mozak i jasno mi je što sve ovo priča. Za svedoka je letvica i polica ista stvar. Jedan svedok je rekao da je Mitić udavljen žicom, drugi kablom, a treć i žicom i kablom da ne bi pogrešio. 

Na opasku sudije da ima još samo minut, Belivuk je uz osmeh odgovorio: "Ma, žurim, letim!"

Potom je, ipak, skoro pola sata nastavio da taksativno nabraja mnoge delove iskaza trojice saradnika, po pasusima i stranama, koje je međusobno poredio i još jednom poentirao sa se dijametralno razlikuju iako pominju iste događaje.

"Nek me obmotaju sa 1,20 metara žice i udave ovde"

- Ali, sudija, ostalo mi je još samo pet-šest stranica, najviše 12 minuta. Gde sad da me prekidate - insistirao je Belivuk, nakon čega je sudija opet popustila.

-  Ajd sad ipak da završite - kazala je sudija Beraha u jednom trenutku.

- Predsednice baš mi je drago što ste mi dopustili sada da ovo kažem ima još 12 minuta, po dva za stranicu. Nastavljam dalje...Ne može da vuče 4 čoveka žicu i da udave nekog. Evo neka mi obmotaju 1, 20 metara žice  i kabla, neka donesu kao na sudu u Americi,  i nek me ovde udave ako može sudija. Tvrdim da ne može - veoma afektivno je govorio Belivuk. 

Belivuk je potom nastavio tolikom brzinom, kao u onim reklamama "posavetujte se sa svojim lekarom i farmaceutom", ali ga je sudija ipak prekinula, "jer je isteklo radno vreme".

Revoltiran što ga sudija prekinula i što mu je ostala samo jedna stranica, Belivuk je revoltirao rekao: "Sudija, osećam neku čudnu energiju sa Vaše strane kao da Vam uopšte nije bitno šta sam imao da kažem i sad mi je žao što sam se toliko trudio, ali morao sam jer se nakupilo materijala pošto Lalić ovde šest meseci laže".

Suđenje se nastavlja u utorak u Specijalnom sudu u Beogradu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija