• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

23.06.2023

07:47

KOSTA BRINE O SVOM DALJEM ŠKOLOVANJU?! Dečak ubica poručio roditeljima da novac spremljen za njegove studije ulože u investicione fondove

printscreen

Vesti

KOSTA BRINE O SVOM DALJEM ŠKOLOVANJU?! Dečak ubica poručio roditeljima da novac spremljen za njegove studije ulože u investicione fondove

Podeli vest

Dečak ubica Kosta K. (13) koji je 3. maja ubio devet učenika i radnika obezbeđenja OŠ " Vladislav Ribnikar" na Vračaru brine šta će biti sa novcem koji su njegovi majka i otac spremili za njegovo školovanje u inostranstvu

Kosta K. se posle počinjenog zločina i hapšenja nalazi u Klinici za neurologiju i neuropsihijatrtriju za decu i omladinu gde se veštači njegovo stanje. 

Od samog početka dečak se ponaša kao da ništa nije uradio, i prvih dana je stalno pitao osoblje:" Zašto sam ja ovde? Kada ću kući?" 

Foto: informer.rs

Kosta K. najmlađi masovni ubica na svetu

Sada mesec i po dana kasnije on povremeno pita za sestru dok roditelje skoro da i ne pominje, ali lekari su ostali u šoku kada ih ja zamolio da ipak njegovoj majci i ocu, prenesu poruku da novac koji su štedeli za njegovo školovanje ulože u investicione fonodove kako im ne bi propala ta ušteđevina. 

- On je u jednom trentuku rekao da mu nedostaje učenje i da razmišlja o svom školovanju u budućnosti. Obajsnio je da su mu i otac i majka često govorili da će školovanje u jednom trenutku nastaviti u inostranstvu u nekim prestižnim školama. Nakon toga je pitao medicinsko osoblje koje se brine o njemu da li je moguće da njegovoj majci i ocu prenesu poruku:" Želim da im kažem da novac koji su štedeli za moje školovanje ulože u indeksne fondove, dok sam ja ovde, da ne propadnu pare." 

Ponašanje najmlađeg masovnog ubice na svetu i dalje šokira stručnjake koji ga veštače, iako nakon pedeset dana u bolnici njegovo ponašanje se nije puno promenilo od početka. Kosta se i dalje žali na hranu, ali sada retko kada pita da li može da naruči dostavu, a svakodnevno ponavlja i kako mu je dosadno.

Od hapšenje od porodice najčešće spominje sestru i čak je rekao kako mu nedostaje i pitao se sa kojim uspehom je završila razred. 

Podsetimo odmah nakon masakra koji je Kosta počinio, uhapšen je njegov otac Vladimir jer je pucao iz sin pucao iz njegovog pištolja koji je uzeo iz sefe. Vladimir se od tada nalazi u pritvoru i mnogo teže podnosi sve što se dogodilo, a to se kako sazanjemo od izvora iz Centralnog zatvora najbolje vidi po tome što je veoma smršao i sada ima skoro trideset kilograma manje nego prvog dana u pritvoru.

Foto: Tanjug

Otac dečaka ubice smršao u pritvoru

Kostina majka Miljana se sa ćerkom sklonila iz Beograda, a u međuvremenu je saslušana i objasnila je da se njen sin ponašao normlano i ništa nije ukazivalo da će nešto uraditi a kamoli izvršiti masakr. 

Foto: Privatna arhiva

Majka tvrdi da ništa nije ukazivalo šta će Kosta učiniti

Inače ona i suprug su pokušali da svoju imovinu prebace na rođake, ali je sud stavio zabranu da mogu slobodno da raspolažu imovinom i oni ne mogu da prodaju ili prepišu na nekoga drugoga stan, poslovni prostor ili automobile koje poseduju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Uroš

pre 1 godinu

Jao pa on je dobro dete kako on samo brine....preveslace vas klinac za godinu dana je napolju i skolovace se na najjacim skolama i bice drugi hitler, bice gori i opasniji od Vuka Jeremica, a bice skolovan na tim nivoima...e moji strucnjaci, trebalo je da ga odmah likvidiraju na licu mesta pred svima, da bar malo zadovolje pravdu i da rese buduci rastuci problem....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija