• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

25.06.2023

07:34

PRIJATELJI SE OPRAŠTAJU OD DEVETE ŽRTVE MASOVNOG UBICE UROŠA BLAŽIĆA! "Peco naš, pozdravi nam anđele"

Društvene mreže

Vesti

PRIJATELJI SE OPRAŠTAJU OD DEVETE ŽRTVE MASOVNOG UBICE UROŠA BLAŽIĆA! "Peco naš, pozdravi nam anđele"

Podeli vest

Petar Mitrović (30) uz Malog Orašja kod Smedereva koji je teško ranjen 4. maja u masakru koji je počinio U. B. (21) iz Dubone je deveta žrtva pomahnitalog ubice, a porodica i prijatelji od juče se opraštaju od njega potresnim porukama na društvenim mrežama.

- Peco naš, pozdravi nam naše anđele i vidimo se na nekom lepšem mestu.

Ovo su samo neki od komentara koje ostavljaju prijatelji i rođaci devete žrtve osumnjičenog U. B. koji je u svom krvavom piru ranio i 14 mladih. Mladić se borio punih 50 dana da preživi, ali hitci koje mu je uputio ubica bili su kobni po njega i pored svih napora lekara.

Foto: Informer

Blažić i puška iz koje je pucao

Mitrović je, kako su ga opisali njegovi prijatelji, bio vredan, požrtvovan i osoba koja se trudila da očuva tradicionalne vrednosti u mirnom šumadijskom selu Malo Orašje.

Petar je bio i veliki ljubitelj lova, oružja i član jednog udruženja koji se bavi iznajmljivanjem opreme i terena za pucanje u prirodi, koji se sada povodom njegove smrti oglasio.

- Obaveštavamo sve da je naš klubski brat Petar Mitrović, kojem je predstojeći kup posvećen, preminuo. U ovom teškom trenutku za njegovu porodicu, za naš klub i celo Smederevo doneli smo tešku odluku da nastavimo sa već planiranim aktivnostima, jer bi to naš brat želeo. Sav prihod sakupljen u kutiji biće prosleđen njegovoj porodici. Takođe, trudićemo se da ovo ne utiče na kvalitet susreta. Još jednom bi smo želeli da pozovemo sve prijavljene da dođu u nedelju u Lunjevac i na taj način ispoštuju našeg brata, koji je kao i svi mi voleo naš sport - stoji na stranici pomenutog kluba.

Foto: MUP Srbije

Prva slika Blažića nakon hapšenja

Podsetimo, U. B. je kobnog 4. maja iz svoje kuće u Šepšinu otišao do sela Malo Orašje gde se zaustavio kod spomenika gde su mladi roštiljali i družili se povodom đurđevdanskog uranka, i tu je izašao iz kola, uzeo kalašnjikov i počeo da rešeta po tinejdžerima. Nažalost, tada je ubio pet mladića, a nekoliko njih ranio, svoj krvavi pir nastavlja ka selu Dubone gde kod škole puca na okupljene koji sede na klupi i ubija troje, a ranjava nekoliko njih.

U. B. zatim beži kolima zemljanim putem, ali pošto se zaglavio u blatu, beži peške sve do jedne kuće gde krade kola od domaćina i vozi se do naplatne rampe Mali Požarevac gde zaustavlja taksi u kom je putnica, koji ga vozi do sela nadomak Kragujevca gde je potom sutradan u uhapšen u kokošinjcu svog ujaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija