• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

25.06.2023

13:58

EVO GDE JE KRENULA MAJKA MASOVNOG UBICE KOSTE K.  Vratili je sa granice, htela da olakša ćerki...

printscreen

Vesti

EVO GDE JE KRENULA MAJKA MASOVNOG UBICE KOSTE K. Vratili je sa granice, htela da olakša ćerki...

Podeli vest

Majka i sestra pomahnitalog dečaka iz OŠ "Vladislav Ribnikar", koji je ubio devetoro svojih drugara i čuvara škole, a šest osoba ranio, pokušale su je juče u popodnevnim časovima da napuste Srbiju da bi otišle na odmor na par dana.

Naime, žena je pokušala da ode iz zemlje preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski i tamo je zaustavljena. Ipak, kako saznajemo, ona je svoj odlazak iz zemlje prijavila Centru za socijalni rad.

- Zbog preporuke terapeuta koji je razgovarao sa dečakovom sestrom, njihova majka je odlučila da je povede na put, kako bi pokušala da joj olakša - kaže izvor Kurira iz istrage.

Prema njegovim rečima, žena je na odmoru do daljnjeg, a prvo nije želela da napusti zemlju zbog situacije u kojoj se njena porodica nalazi, ali se na ovaj potez odlučila zbog ćerke.

- Protiv majke je u toku pretkrivični postupak i provarava se da li je odgovorna za zanemarivanje i zlostavljanje maloletnog deteta, ali ona nema zabranu napuštanja zemlje, niti joj je oduzet pasoš - kaže naš izvor.

Foto: informer.rs

Dečak ubica Kosta K.

Ona je, kako saznajemo, upozorena da mora biti dostupna pravosudnim organima, ali nema zabranu napuštanja zemlje.

Da podsetimo, dečakovoj porodici blokirana je i imovina koju zbog toga ne mogu da prodaju niti da stave pod hipoteku.

- Pošto majka dečaka nije krivično odgovorna za krivično delo koje je počinio njen sin, oštećeni roditelji su preko svojih advokata odlučili da vode parnični postupak protiv nje u vidu nematerijane štete, za duševni bol i smrt deteta, a jedan od branjenika je u svom predlogu naveo i to da je majka odgovorna za štetu koju je njen sin počinio tim ljudima i da je odgovorno lice za njega. Pa je tako u zahtevu traženo i da se protiv nje odredi privremena mera oduzimanja imovine koja je u njenom vlasništvu - kaže Kurirov izvor i objašnjava da majka dečaka može da koristi svoju imovinu, ali ne može da je proda ili da podigne hipoteku sve dok je na snazi ova privremena mera.

Podsetimo, učenik sedmog razreda beogradske škole "Vladislav Ribnikar" 3. maja je u školu ušao sa očevim pištoljem. Kobnog dana ispalio je hice u pravcu čuvara škole, Dragana Vlahovića, a potom usmrtio i dve dežurne učenice. Trinaestogodišnjak se zatim uputio ka kabinetu istorije gde je ubio još sedam školskih drugara, a ranio takođe pet učenika i nastavnicu istorije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Peđa

pre 1 godinu

Kolikog sam ja zeca video... Prijavio se centru za socijalni rad-koje interesuje samo kada će plata,ode preko granice pa je tražite preko Interpola.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija