• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.06.2023

21:01

POKUŠAO DA ZAKOPA RATNE SEKIRE, PA NASTRADO: Godišnjica ubistva Simovića u parku na Senjaku

printscreen

Vesti

POKUŠAO DA ZAKOPA RATNE SEKIRE, PA NASTRADO: Godišnjica ubistva Simovića u parku na Senjaku

Podeli vest

Navijač Crvene zvezde i član jedne od najvažnijih grupa Zvezdinog severa "Ultra boys" Borivoje Simović ubijen je na današnji dan, pre tri godine, u parku na Senjaku.

Prema optužnici, pokojni Simović se kobnog 25. 06. 2020.godine, oko 22.30 časova sastao sa bivšim "kolegama" sa tribine u šumici na Senjaku, kako bi pokušao da posreduje u razrešenju nekog sukoba koji je odranije izbio među pripadnicima "Ultra bojsa".

Simović je, navodno samo pokušao da spreči eskalaciju tog sukoba, ali nije uspeo pa je, po svemu sudeći, stradao ni kriv ni dužan. Usledila je pucnjava, tokom koje je ga je jedan metak pogodio u leđa. 

Te noći pucano je iz najmanje dva oružja. Policija je privela nekoliko osoba na informativni razgovor, ali svi su odbili saradnju. Zaplenjena su tri automobila, među kojima i vozilo kojim je Simović prevezen u Urgentni centar, gde su lekari konstatovali smrt.

Foto: printscreen

 

Na licu mesta pronađeno je oko 10 čaura, kao i jedan pištolj.

Skoro mesec dana kasnije, 20. jula, Igor V., Aleksandar N. i Miloš M. došli su u policiju u pratnji advokatata, kada su i saslušani. Oni su se branili ćutanjem, da bi kasnije negirali krivicu.

Oni su pušteni su iz pritvora, a ta mera im je zamenjena blažom - kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, odnosno nanogicu.

Njih trojica su, navodno samo dva dana pre ubistva, prebili u istom kraju Simovićevog bliskog prijatelja.

Što se ubijenog Borivoja tiče, on je takođe imao krivični dosije zbog napada na policajce i držanje nelegalnog oružja. Pradeda mu je bio general Dušan Simović, komandant junačkog Sedmog pešadijskog puka na Solunskom frontu i predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije pred bombardovanje 6. aprila 1941. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija