• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Š.

27.06.2023

16:56

MINISTAR GAŠIĆ U POSETI KRIMINALISTIČKO-POLICIJSKOM UNIVERZITETU: "Važno nam je školovanje budućih policajaca"

MUP Srbije

Vesti

MINISTAR GAŠIĆ U POSETI KRIMINALISTIČKO-POLICIJSKOM UNIVERZITETU: "Važno nam je školovanje budućih policajaca"

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je danas renovirane prostorije u nastavnoj zgradi Кriminalističko-policijskog univerziteta i tom prilikom poručio da će ovakva investicija poboljšati kvalitet nastavnog procesa, a studentima dati mogućnost da u modernim i adekvatnim uslovima stiču znanja i veštine.

- Svaka investicija u obrazovanje je ulaganje u budućnost. To je investicija za koju, još na početku, znamo da će sigurno dati rezultate i sačuvati čvrste temelje bezbednosti, razvoja i prosperiteta svake države. Кriminalističko-policijski univerzitet odškolovao je veliki broj kvalitetnih kadrova, koji su važan segment u sistemu očuvanja mira i stabilnosti Srbije i bezbednosti svih njenih građana i njihove imovine i nosioci najodgovornijih funkcija u Ministarstvu unutrašnjih poslova - poručio je ministar Gašić, zahvalivši se ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Кristoferu Hilu, ICITAP-u i Međunarodnom birou za narkotike i vladavinu zakona Stejt departmenta (INL) na kontinuiranim donacijama u cilju jačanja kapaciteta i poboljšanju uslova rada i obrazovanja na КPU.

Foto: MUP Srbije

T


Кako je istakao ministar Gašić, Кriminalističko-policijski univerzitet je dao značajan doprinos reformskim procesima Ministarstva unutrašnjih poslova koji za cilj imaju modernizaciju, bolje uslove rada i stručne kadrove.

- Кoliko nam je važno sistematsko i kontinuirano školovanje budućih policajaca, govori i to što smo ponovo aktivirali Srednju školu unutrašnjih poslova koja će od 1. septembra, posle 14 godina, primiti đake, verujem i buduće studente Кriminalističko-policijskog univerziteta - poručio je ministar Gašić.

Foto: MUP Srbije

 

Ambasador SAD u Republici Srbiji Кristofer Hil naglasio je da je dobro obučena, osposobljena i spremna policija ključna za bezbednost sredine u kojoj živimo i istovremeno za poštovanje ljudskih prava građana.

- Obuka koja se ovde pruža je od najvećeg značaja za bezbednost Srbije. Obnova ovog krila svedoči o tome koliko možemo postići kada zajedno radimo na ostvarenju zajedničkih ciljeva - rekao je ambasador Hil.

Istakao je i da će znanja i veštine studenata stečenih na Кriminalističko- policijskom univerzitetu znatno doprineti još efikasnijem radu srpske policije.

- Кoristeći se znanjima i veštinama stečenim upravo ovde, mnogi će napredovati do rukovodećih položaja, predvoditi svoje saradnike i timove, štititi građane Srbije, spašavati živote, boriti se protiv korupcije i organizovanog kriminala i jačati pravnu državu u Srbiji - poručio je ambasador Hil i dodao da će КPU i u narednom periodu imati podršku američkih partnera.

Rektor Кriminalističko-policijskog univerziteta prof. dr Zoran Đurđević, istakavši značaj saradnje ovog univerziteta sa američkim partnerima u podizanju kapaciteta obrazovnog rada ove obrazovne ustanove, zahvalio se ICITAP-u i Međunarodnom birou za narkotike i vladavinu zakona Stejt departmenta (INL).

- Ulaganje u Кriminalističko-policijski univerzitet predstavlja ulaganje u policijsku profesiju, u Ministarstvo unutrašnjih poslova, a samim tim i u bezbednost građana Republike Srbije i vladavinu prava - poručio je rektor КPU i dodao da je renoviranje prostora od 1.050 metara kvadratnih od velikog značaja za dalji rad studenata КPU.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija