• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.06.2023

07:30

U SPECIJALNOM SUDU NASTAVLJENO SUĐENJE KOLJAČKOM KLANU! Janković: "Lalić priča bajke"

Miloš Rafailović, Marko Đoković

Vesti

U SPECIJALNOM SUDU NASTAVLJENO SUĐENJE KOLJAČKOM KLANU! Janković: "Lalić priča bajke"

Podeli vest

Pripadnici koljačke bande Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara juče su u Specijalnom sudu pokušavali da ospore izjave trojice svedoka okrivljenih, koji su na ranijim ročištima detaljno opisivali jezive zločine ovog klana.

Tako je bivši policajac Nebojša Janković, Belivukov bliski saradnik, najžešće "udario" na dojučerašnjeg prijatelja, svedoka okrivljenog Srđana Lalića, tvrdeći da je ovaj "pričao bajke u sudu".

Brojao oružje

Inače, Belivuk je prošle sedmice satima osporavao izjave svedoka i juče je trebalo da završi izlaganje, ali je to odbio, žaleći se da "sada nema poente i da će govoriti još u završnoj reči".

Potom je za govornicu izašao optuženi Miloš Budimir, koji je kratko izneo svoje primedbe na iskaze svedoka, a u jednom trenutku je i uvređeno konstatovao da je Lalić govorio za njega da je glup.

Foto: printscreen RTV Pink

Nebojša Janković

Najopširniji je bio Janković, kome je takođe, kako se čini, najviše zasmetalo Lalićevo svedočenje.

- Kaže on o meni: "Vrlo je pedantan i precizan", a kada ga vi, sudija, pitate u čemu sam pedantan i precizan, on kaže: "U svemu što radi". Posle u nastavku priča kako sam krvav, u kombinezonu, šetao po kući u Ritopeku. Sad na znam da li sam pedantan ili aljkav kad krvav šetam po kući i raznosim DNK - iznosio je Janković svoje primedbe.

Optuženi se žalio i što Lalić nije znao tačan broj oružja zaplenjenog u kući u Ritopeku, gde je koljačka banda ubijala žrtve, kasapila ih i mlela u mašini za mlevenje mesa.

Foto: Printscreen/Beta Ana Slović

Srđan Lalić i ulaz u Specijalni sud

- Da bi shvatili da Lalić ne zna o čemu priča, izbrojao sam 108 komada oružja koje je pronađeno u Ritopeku, a on je pominjao da je bilo deset ili 20 - kazao je Janković.

Optuženi je zatim nevešto pokušao da opovrgne Lalićev iskaz o tome da Belivuk i Miljković, po nalogu vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, planirali atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako bi izveli državni udar u Srbiji.

- Tražio sam mu da mi kaže ko bi zamenio predsednika, rekao je: "Bilo ko". Tu je zapeo sa odgovorima, jer sam ga pitao da li bi "otišli pod Plavi most i doveli bilo koga", a Lalić je odgovorio: "Veljko i Marko ne bi mogli da smisle tako nešto, ali ima ko bi mogao". Sledeće moje pitanje je bilo ko je doneo odluku da se upotrebi snajperska puška za atentat, a on je odgovorio da je "to već rekao". Izbegavao je odgovore - žalio se nevešto Janković.

Neoborivi dokazi

On se zatim požalio da je Lalić od njih hteo da napravi "monstrume koji će da postavljaju eksploziv po Srbiji da bi svrgli vlast".

- Rekao je: "U slučaju da nekoga od nas uhapse, trebalo je da se postave eksplozivne naprave po Beogradu i drugim gradovima, na javnim površinama". Ali, nije rekao konkretno, na kojim javnim površinama, tek na dodatna pitanja odgovara da se mislilo na tržne centre. Međutim, nije naveo ni koji tržni centar, ni kada, ni ko, ni koji su automobili bili određeni da se koriste kao auto-bombe. Takve su njegove priče, nepotkrepljene dokazima - pravdao se Janković.

Inače, naše bezbednosne službe došle su do ozbiljnih dokaza da su "kavčani" i odmetnuti deo jedne strane službe, preko bande Veljka Belivuka, zaista planirali prevrat i nerede u Srbiji, za šta im je Zvicer obezbedio pet miliona evra, i to samo u prvoj tranši. Dokazi o tome mogu se videti i iz prepiski koje je Zvicer vodio sa saradnicima preko aplikacije "skaj".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija