• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

29.06.2023

09:02

Kosta živi u svom svetu! Najmlađi masovni ubica veruje da je  popularan i očekuje da bude pušten

Informer

Vesti

Kosta živi u svom svetu! Najmlađi masovni ubica veruje da je popularan i očekuje da bude pušten

Podeli vest

Kosta K. (13) koji je 3. maja ubio devet učenika i radnika obezbeđanja u OŠ "Vladislav Ribnikar" nalazi se u bolnici na veštačenju gde od početka ne pokazuje ni trunku kajanja, ne pita za roditelje, traži da ga oslobode jer je normalan i misli da je popularan

Kosta se već dva meseca nalazi u Klinici za neurologiju i neuropsihijatriju za decu i omladinu gde stručnajci brinu o njemu i veštače njegovo ponašanje. Od prvog dana iako je izvršio strašan zločin on ne pokazuje ni trunku kajanja. Ni u jednom jedinom trenutku nije pokazao ni najmanju naznaku empatije prema svojim žrtvama i njihovim porodicama. 

Dečaka čak ne interesuje ni njegova porodica koju samo spominje kada razmišlja nešto vezano za njega, kao kada se zabrinuo za školovanje, pa tražio da im doktori prenesu poruke da ušteđevinu spremljenu za njegovo školovanje ulože u neke fondove da ne bi novac izgubio vrednost. Jedino za koga se interesovao i u nekoliko navrata pitao jeste mlađa sestra, a jednom prilikom je čak rekao da mu nedostaje. 

U početku je Kosta bio veoma iznenađen činjenicom da ga drže kako je rekao protiv njegove volje u bolnici, a od tada je skoro svakodnevno pitao zašto je zatvoren i traži da bude pušten na slobodu. 

Stručnjake je iznenadilo i to što ikao ima samo trinaest godina ima ponašanje i izražavanje kao neko ko ima iza sebe veliko životno iskustvo, a redovno ponavlja da nema potrebe da priča sa njima jer je on normalan.

Koliko je Kosta u svom svetu možda najbolje pokazuje činjenica da se interesuje koliko je popularan i da li je ono što je uradio imalo odjeka i kakve su rekacije drugih učenika škole koju je pohađao i u kojoj je izvršio masakr. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija