• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/novosti

30.06.2023

20:16

Nasilni hirurg ostaje iza rešetaka, branilac uložio žalbu!

Printscreen

Vesti

Nasilni hirurg ostaje iza rešetaka, branilac uložio žalbu!

Podeli vest

Iako je Ivana, supruga doktora Nikole Ostojića, hirurga , protiv kojeg je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu zbog sumnje da je počinio krivična dela nasilje u porodici i nedozvoljeno posedovanje oružja, rešila nedavno da "pruži ruku pomirenja" i zamoli nadležne da mu omoguće izlazak iz pritvora i odbranu sa slobode, kako saznajemo, to se nije dogodilo.

Optuženom doktoru, koji se iza rešetaka nalazi još od februara, nadležni sud je ove nedelje ponovo produžio pritvor, pa je njegov branilac danas uložio žalbu na ovakvo rešenje i sada se očekuje nova odluka.

Poznati hirurg je uhapšen nakon prijave supruge da ju je, u porodičnom stanu, više puta psihički i fizički zlostavljao. Poslednji put, Ivana je zadobila teške povrede, prelom četiri rebra, nadlaktice i hematome.

Tužilaštvo je nakon podizanja optužnice u maju predložilo sudu da se doktoru zbog navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu, uz istovremeni predlog da mu se produži pritvor u kojem je od februara.

Ipak, u međuvremenu, "strasti" su se donekle smirile, pa je supruga samoinicijativno odlučila, a zatim preko svog punomoćnika, nadležnom sudu podnela podnesak, odnosno molbu da se njenom mužu ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode ili da bude u kućnom pritvoru.

- Pokazala je visok nivo razumevanja za celokupnu sutuaciju, pre svega zbog dece - objasnio je doktorov advokat Đorđe Kalanj.

- Na ovakvu odluku supruga se odlučila kako njihovo troje maloletne dece ne bi patilo i kako bi imala mogućnost češćeg viđanja sa ocem, koji im mnogo nedostaje.

Kako nezvanično saznajemo, supružnici su se nedavno, preko svojih punomoćnika, delimično dogovorili oko uređenja njihovih odnosa, pogotovu prema deci.

Delovali kao srećan par, brat otkrio nasilje

U nadležnom tužilaštvu su, tokom istražnog postupka, osim oštećene Ivane Ostojić saslušani i brojni svedoci. Neki od njih rekli su da nikada nisu videli da je doktor bio nasilan prema supruzi i da su delovali kao srećan bračni par.

Brat oštećene, međutim, rekao je da je njegova sestra trpela nasilje i to krila od okoline, ali na kraju ga je o tome obavestila putem SMS poruka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija