• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

01.07.2023

21:37

Do Koste ni muva ne može da uđe! Dečaka masovnog ubicu čuvaju kao Al Kaponea!

Printscreen You Tube

Vesti

Do Koste ni muva ne može da uđe! Dečaka masovnog ubicu čuvaju kao Al Kaponea!

Podeli vest

Kostu K. (13), koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", dva meseca policija i zaposleni u Dečjoj klinici za neurologiju i psihijatriju Kliničkog centra Srbije čuvaju kao što su Amerikanci čuvali Al Kaponea kada je uhapšen!

Dok traje veštačenje njegovog psihičkog stanja, on je potpuno izolovan od spoljnjeg sveta. Samo nekoliko ljudi, koji vode istražni postupak u vezi s ovim zločinom, može do njega, ali čak i oni moraju da prođu rigoroznu proceduru.

U neverovatne bezbednosne mere oko ovog dela KCS uverili su se reporteri "Republike", a od izvora unutar klinike saznali su sve detalje o bezbednosnoj proceduri.

- Ne samo da se opservacija duševnog stanja ovog dečaka mora odvijati u tišini, već je ovde reč i o sprečavanju mogućih neželjenih akcija onih koji su najviše pogođeni ovom tragedijom - objašnjava sagovornik koji je svakog dana na klinici.

Drugim rečima, bezbednosne službe plaše se osvete nakon što je Kosta usmrtio devet školskih drugova i čuvara škole. U krugu bolnice je opsadno stanje, kojem su morali da se prilagode svi koji ovde rade, ali i roditelji druge dece koja se tu leče.

Policijski automobil 24 sata stoji kod rampe i patrola motri na sve ulaze. I zadnja strane zgrade je pod policijskim nadzorom. Na svim vratima i prozorima su rešetke. Na parkingu nekoliko kratko podšišanih mladića posmatra ulaz.

Za svaki ulazak u bolnicu čak i roditelji dece, koja leže na klinici, moraju da traže dozvolu zaposlenih i prolaze rigoroznu kontrolu.

- Ovo vam je, kao što se ono kaže, da muva ne može da proleti. U svakom trenutku bolnicu obezbeđuje mnogo uniformisanih policajaca, uz inspektore u civilu koji motre na svakog ko im uđe u vidokrug. Na taj način se sprečava i da Kosta dobije bilo kakvu informaciju spolja - kaže izvor i objašnjava da je dečak ubica smešten na prvom spratu, u delu bolnice koji je apsolutno nedostupan za druge, kako za osoblje tako i pacijente.

Nalaz veštaka još nije gotov
Kostu veštači stručni tim psihologa i psihijatara i on će do daljeg biti u klinici. Od njihovog nalaza zavisi i njegova sudbina. Taj izveštaj će biti sastavni deo istrage nezapamćenog masovnog ubistva 3. maja u "Ribnikaru" i uticaće na sve pravne korake koji će potom biti preduzeti protiv ubice.

Zbog čega se Kosta odlučio da sa 57 metaka iz pištolja poseje smrt po školi i koliko su za to odgovorni njegovi roditelji, pitanja su na koja se takođe očekuje odgovor od stručnog tima.
Nikom od zaposlenih u klinici više nije čudno što svi moraju da prolaze kroz rigoroznu proceduru.

- Evo, vidite. To je čuvar, koji otključava i zaključava vrata. Njemu se obraćaju i doktori da bi ušli. Isto važi i kad dolaze roditelji u posetu pacijentima. Javljaju da su stigli, obaveštava se sestra na odeljenju koja precizno mora da zna da li je neko došao u posetu ili da nešto ostavi za dete ili, pak, ide kod lekara. Medicinska sestra silazi po tu osobu i sprovodi je gde treba, prema pravilima koja su daleko stroža nego ranije - objašnjava sagovornik.

Kako kaže, i broj osoblja u ovom delu klinike je povećan:

- Sestra na šalteru i nekoliko njih kod glavnog ulaza svakog ko uđe upisuju u svesku tek kad im odobre prijem na pregled ili u bolnicu. I njima je skrenuta pažnja na obavezan oprez i mogu vam reći da im nije lako.

Bilo koja novinarska ekipa, koja je pokušala da uđe u bolnicu, u tome je sprečena i ljubazno zamoljena da se udalji. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija