• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jelena Rafailović

13.07.2023

09:27

Potresna ispovest Branislave Katanić, čiji su sestra i sestrić ubijeni u Rakovici: Krivo mi je što se monstrum ubio!

printscreen

Vesti

Potresna ispovest Branislave Katanić, čiji su sestra i sestrić ubijeni u Rakovici: Krivo mi je što se monstrum ubio!

Podeli vest

Mihailo bi ove godine napunio 10 godina i spremali bismo ga za školu. Maja bi bila ponosna majka, ali ništa od toga neće biti, jer su oni sada na groblju. Laž je da vreme leči sve. Ovi bol i tuga nikada neće proći. Kako da se pomirim s tim da je neko odsekao deo mene i uzeo mi najmilije? Krivo mi je što se Marko ubio, trebalo je da istrune u zatvoru!

Ovim potresnim rečima za Informer započinje priču Branislava Katanić, sestra Maje Đorđević (38) koju je zajedno sa sinom Mihailom (4) pre tačno šest godina ispred Centra za socijalni rad u Rakovici na monstruozan način ubio Marko Nikolić, otac dečaka! Nikolić se ubio 30. decembra 2021. godine, tako što je prerezao sebi karotidu u zatvorskoj ćeliji.

Zid pun slika i snimak sa krštenja 

S Branislavom smo razgovarali u kući u kojoj je Maja živela sa svoja dva sina - Stefanom (18) i Mihailom.

- Bila sam na groblju i najteže mi padaju ti datumi. Godišnjica njihove smrti, rođendani... Kažu vreme leči, ali to je laž. Postoje samo različite faze bola. Maja je bila u najboljim godinama, a Mihailo tek počeo da živi, kako da se pomirim s tim da ih više nemam? Ne mogu - priča Branislava, dok sedi pokraj zida na kom su fotografije Maje i Mihaila.

Foto: Inforemr.rs

 

 

Ona je dodala da ne prođe nijedan dan, a da pogledom ne traži njihov lik.

- Čekam ih da uđu na vrata. Izađem na ulicu i tražim sličnosti s njima... Ne znam više gde pripadam, da li u grupi onih koji slave sve što normalne porodice slave ili sam u grupi onih kojima tuga vlada. Imam osećaj da sam biljka koja samo posmatra. Sve mehanički radim, ništa za mene više nema smisla. Slušam prijateljice, žale se da su se posvađale s dečkom, pomislim kako one male probleme imaju - priča neutešna Branislava, i dodaje:

- Jedini razlog što sam živa je Majin stariji sin Stefan. On je moj život, moja jedina veza s Majom i Mihailom. Nažalost, Stefanu je ubrzo nakon Majine smrti preminuo i otac. On je, kao i ja, sve teško podneo, ali na svoj način. Nedavno smo proslavili njegovo punoletstvo, kao što su to uradili i svi njegovi drugovi. Bila sam mu i majka, i otac, i tetka, i svi najmiliji. Trudim se koliko mogu da mu pomognem da stane na svoje noge, ali kako nam je, to samo mi znamo.

Foto: Printscreen /privatna arhiva

Prema njenim rečima, jedino što joj je od Maje i Mihaila ostalo jesu fotografije i video-snimak s krštenja.

- Nedostaju mi svakog dana, a taj snimak Mihailovog krštenja je jedino mesto gde mogu da ih vidim žive i onakve kakve ih pamtim - priča naša sagovornica dok na televizoru pušta video-zapis.

Inače, prvo što se na snimku vidi jeste torta u obliku automobila, potom Mihailo, kršetnje u crkvi, a zatim veselje u restoranu. Maja, koja ponosno drži svog sina u rukama i veseli se uz omiljene pesme... ona lepa kao lutka, Mihailo sa dugom kosicom med medeni, čovek se u trenutku pita čime je ovaj mali anđeo zaslužio zakvu sudbinu, ma srce da pukne!

Bacio na beton

Prisećajući se Maje, Branislava kaže da su bile izuzetno bliske.

- Maja je, što mi je jedan prijatelj rekao, bila žena za naslovne strane, a ne za groblje. Osam godina joj monstrum nije dao da živi i na kraju ju je ubio. Majka nam je zbog njega preminulo pre vremena. Trebalo je da odgovara za to, da živi s bolom koji kida dušu i srce, kao što i ja živim ovoliko godina i ko zna koliko ću još. Otkinuo mi je deo srca i trebalo je da polako trune u zatvoru. On je svoje dete davio i ubio. U obdukcionom nalazu piše da je Maji presekao obe karotide i prerezao grkljan. Mihailo je bio poluživ kada ga je bacio o beton, preminuo je jer mu je pukla lobanja - kaže sestra ubijene Maje.

 

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

JEZIVE PODUDARNOSTI SMRTI DVE BABICE! Moja sestra i Blaženka su se družile i radile u istoj bolnici! Obe su ubijene na veliki praznik!
Hronika

JEZIVE PODUDARNOSTI SMRTI DVE BABICE! Moja sestra i Blaženka su se družile i radile u istoj bolnici! Obe su ubijene na veliki praznik!

Dve divne žene, medicinske sestre, babice iz Narodnog fronta ubijene su iz ljubomore! Ove dve smrti vezuju jezive podudarnosti! Osim što su i Blaženka J. i Maja Đorđević radile na istom mestu, obe su ubijene na dan velikih hrišćanskih praznika. Još strašnih poveznica otkriva sestra pokojne majke, Branislava Katanić. Njenu Maju i sestrića Mihaila ubio je Majin bivši partner Marko Nikolić ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

01.08.2022

13:54

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija