• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dnevnik

14.07.2023

13:29

Maloletnici ukinut pritvor: Imitirala Kostu i pretila drugarici da će je "staviti na spisak"!

EPA

Vesti

Maloletnici ukinut pritvor: Imitirala Kostu i pretila drugarici da će je "staviti na spisak"!

Podeli vest

Četrnaestogodišnja M. M. iz Futoga, koja se sumnjiči da je 11. maja na Tik Toku objavila uznemirujući sadržaj, aludirajući na masovno ubistvo u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar", juče je puštena iz pritvora koji joj je zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Prema tvrdnjama njene majke S. Ć., ona se tog dana posvađala sa prijateljicom u školi i zapretila joj da će je "staviti na spisak". Za metak, koji je policija pronašla u njenoj sobi, majka nije znala da kaže odakle joj.

Viši sud u Novom Sadu je, podsećanja radi, maloletnici odredio pritvor 13. maja zbog sumnje da je dva dana pre toga na školskom času iznela tvrdnje koje su izazvale paniku, a zatim istog dana na društvenoj mreži objavila uznemirujući sadržaj. Tereti se za izazivanje panike i nereda, kao i nedozvoljeno držanje eksplozivnih materija. Devojčica je u pritvoru bila do 13. jula.

Njoj je pritvor bio određen zbog bojazni da bi puštanjem na slobodu mogla pobeći ili se kriti s obzirom da se od 11. do 13. maja nalazila na ulici, jer je pobegla od kuće i blokirala sve pozive majci i ostaloj porodici.

- Na ulici se krila sve dok je nije pronašla policija. Pritvor joj je tada određen i zbog toga što je ranije bilo više intervencija policije, pošto je majka prijavljivala da je M. M. bežala od kuće, što sve ukazuje da bi puštanjem na slobodu mogla pobeći ili se kriti. Takođe i zbog opasnosti od ponavljanja dela, na šta su ukazali sudski veštaci, predstavnici Centra za socijalni rad i nadležni iz osnovne škole koju je pohađala - pojasnila je portparol novosadskog Višeg suda Jelena Ostojin.

Ona je istakla i da nije tačno da majka nije bila prisutna saslušanju ćerke u sudu, kako navode pojedini mediji:

- Majka M. M. je bila prisutna pri svakom njenom saslušanju u sudu, kod dežurnog sudije za maloletnike 13. maja i na glavnom pretresu održanom 23. juna i 13. jula, kao i predstavnik Centra za socijalni rad Grada Novog Sada. Naredni glavni pretres u ovom postupku zakazan je za 15. avgust.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

Ministar Gašić nakon svečanosti: Srbija ceni ljude koji ulažu u svoje znanje da bi bolje služili otadžbini!
Društvo

Ministar Gašić nakon svečanosti: Srbija ceni ljude koji ulažu u svoje znanje da bi bolje služili otadžbini!

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, ministar odbrane Bratislav Gašić, prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka školovanja 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO) i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja (GŠU) Škole nacionalne odbrane "Vojvoda Radomir Putnik" i tom prilikom je poručio da Srbija visoko ceni vredne i motivisane ljude koji ulažu u svoje znanje i obrazovanje da bi svojoj otadžbini služili bolje i marljivije, saopštilo je Ministarstvo odbrane

05.07.2024

15:50

" Odbrana Srbije zadatak svih nas": Svečanost povodom završetka školovanja 13. klase VSBO i oficira 67. klase
Društvo

" Odbrana Srbije zadatak svih nas": Svečanost povodom završetka školovanja 13. klase VSBO i oficira 67. klase

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića ministar odbrane Bratislav Gašić, prisustvovao je danas, u Domu Narodne skupštine, svečanosti povodom završetka školovanja 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“.

05.07.2024

15:10

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija