• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

18.07.2023

12:59

Saslušanje Koste K u toku! Evo kako ga tužilac ispituje

printscreen

Vesti

Saslušanje Koste K u toku! Evo kako ga tužilac ispituje

Podeli vest

Dečak ubica, koji je 3. maja počinio jezivi masakr u kom je iz očevog oružja ubio devetoro vršnjaka iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar i radnika obezbeđenja, svedoči u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca, putem video-linka.

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, video veza uspostavljena je između psihijatrijske klinike na kojoj se dečak nalazi od 3. maja i Palate pravde u kojoj se nalazi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

- Saslušanje je u toku, dečak daje iskaz i odgovara na pitanja putem video veze koja je uspostavljena između dve ustanove - kaže izvor.

Kosta K. odgovara na pitanja koja su se odnosila na očevo oružje, koje je kobnog dana uzeo iz sefa i iz njega ubio devet vršnjaka i radnika obezbeđenja.

- Dečak se saslušava kao svedok u istrazi koja se vodi protiv njegovog oca zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, odnosno zbog sumnje da nije bezbedno čuvao oružje za koje je imao dozvolu - kaže izvor.

Njega ispituje psiholog, u posebnoj prostoriji, na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, u kojoj je dečak-ubica smešten nakon pucnjave u školi.

Foto: Printscreen, Marko Đoković

 

Njegovo saslušanje prate svi učesnici u postupku - tužilac, kao i advokat oca. Moguće je i da majka dečaka-ubice prisustvuje njegovom svedočenju.

Ovaj razgovor može da se snima i služi kao dokaz do kraja postupka.

- Svi u tom slučaju mogu da postavljaju pitanja, koje dečak-ubica ne čuje, ali čuje stručni radnik, koji ima bubicu u uhu i prilagođava pitanje detetu - navodi izvor "Blica".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija