• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

19.07.2023

10:15

SAZNAJEMO! Otac Koste K. insistirao da dečak-ubica nauči dobro da puca

informer

Vesti

SAZNAJEMO! Otac Koste K. insistirao da dečak-ubica nauči dobro da puca

Podeli vest

Vladimir K., otac dečaka - ubice Koste K., insistirao je kod instruktora za pucanje, da njegov sin nauči precizno i dobro da puca iz pištolja, nezvanično saznaje Informer.

Navodno, Vladimir K. je u nekoliko navrata vodio Kostu sa sobom u streljanu i u razgovoru sa instruktorom za gađanje, nagovestio kako mu je jako važno da dečak nauči odlično da puca i to iz dva pištolja koja je tada nosio sa sobom.

- Vladimir je bukvalno stavio oružje u ruke svom sinu i terao ga da nauči da barata tim vatrenim oružjem. Kako bi mu olakšao u tome, vodio ga je sa sobom u jednu streljanu i lično od instruktora za gađanje tražio da ga nadgleda i obučava - kaže dobro obavešteni izvor Informera.

Prema njegovim rečima Vladimiru K. je, iz nekog razloga, bilo bitno da Kosta nauči da puca iz dva pištolja koja je imao najduže u svom posedu.

- Na kraju se to i dogodilo. Kosta je bio izuzetno precizan prilikom gađanja u streljani i to sve na oduševljenje svoga oca - priča on.

Foto: prinstscreen

Vladimir K. i Kosta K.

Na dan masakra, naglašava sagovornik Informera, utvrđeno je kako je Kosta K. na jednostavan način otvorio sef svoga oca u kome je ovaj držao oružje.

- Šifra sefa se sastojala iz tri broja. Prva dva broja su već bila ukucana, a Kosta je samo dodao treći broj i otključao sef. Osumnjičeni dečak je to u istrazi i potvrdio kada je rekao da je video kako njegov otac otvara sef i zapamtio šifru - objašnjava dobro obavešten izvor.

Podsetimo, Kosta K. je, inače, juče saslušan u okviru istrage koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv Kostinog oca Vladimira K., osumnjičenog za teško delo protiv opšte sigurnosti, pošto u stanu nije adekvatno obezbedio oružje, kojim je dečak počinio masakr.

Pošto Kosta u vreme zločina nije imao punih 14 godina i kao takav nije krivično odgovoran, izjavu je dao u svojstvu svedoka u prisustvu zakonskog zastupnika, njegove majke.

Ispitan je putem video-konferencijske veze, uspostavljene između Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, u kojoj se dečak nalazi na opservaciji, i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Foto: Zoran Sinko

 

U Palati pravde su se nalazili tužilac, tri roditelja dvoje ubijene dece, njihovi advokati, kao i Vladimirov branilac. Sva pitanja upućena Kosti postavljena su preko tužioca.

Svedoci ovog saslušanja bili su sleđeni od šoka zbog Kostinog jezivog držanja tokom saslušanja.

- Taj dečko je hladnokrvni, zli genije... Posle ovoga sigurno neću spavati nekoliko noći, takvo zlo nikad nisam video... - kazao je naš sagovornik posle saslušanja, i dodao:

- Kosta je, kao bliski član porodice imao pravo da ne svedoči protiv oca, kao i da se ne suočava sa roditeljima dece koju je ubio, ali on je mirno odlučio da to učini. Govorio je hladno, kao robot, a rečnik mu je kao kod odraslog čoveka. Barata pravnim terminima kao da je advokat!

Prema rečima našeg sagovornika, Kosta je u jednom trenutku rekao da se kaje, ali to je učinio bez ikakve emocije i empatije za žrtve.

- Govorio je kako je bio odbačen u školi, ali na pitanje zašto tada nije potražio pomoć, rekao je da nije hteo. Ledenim glasom je kazao da je pre masakra gledao dokumentarac o nekom masovnom ubistvu u školi u Americi, i tako je došao na ideju da pobije svoje školske drugare. Ispričao je da je lako došao do očevih pištolja, koji su bili u sefu. Rekao je da je znao prvih nekoliko cifara na toj šifri, osim poslednje dve, koje je lako otkrio - ispričao je naš sagovornik.

Na dan masakra, Kosta je stavio u ranac četiri "molotovljeva koktela" i uzeo iz sefa pištolje "ČZ Shadow", kalibra 9x19 milimetara i "Ruger MK", kalibra 22 milimetra, za koje je njegov otac imao dozvole.

Tačno u 8.40 ušao je u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza. Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje VII/2 imalo čas istorije. Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i ubio još šestoro dece.

U to vreme, tačno u 8.42, policiju je pozvala zamenica direktora škole i prijavila da se u zgradi čuje pucnjava. U međuvremenu, Kosta je izašao iz učionice, pa je kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije, a onda je i sam pozvao policiju, rekavši da je pobio decu "jer je psihopata".

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PORODICA DEČAKA UBICE KOSTE K. SVE NERVOZNIJA! Ovo su razlozi
Hronika

PORODICA DEČAKA UBICE KOSTE K. SVE NERVOZNIJA! Ovo su razlozi

Informacijom da su roditelji dečaka-ubice, koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro vršnjaka i čuvara škole, krenuli u potragu za notarom, pokrenute su špekulacije da porodica ili jedan njen deo razmišlja o napuštanju Srbije, a samo nekoliko dana kasnije, majka i desetogodišnja sestra dečaka zaustavljene su na granici sa Severnom Makedonijom.

26.06.2023

09:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija